Tacest adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba hocalarım hayırlı akşamlar , Üniversite tercihim olarak Fırat üniversitesini düşünüyorum elazığda yaşayanlar şehir olarak artılarını ve eksilerini paylaşırsa sevinirim ayriyeten fırat üniversitesinde okumuş olan hocalarım varsa onlarda deneyimlerini paylaşırsa sevinirim
4 senem çürüdü orda. Başka diyeceğim birşey yok.

Edit: Durun anlatıyım madem konusu açıldı. Orada herkes arabayla üstünüze sürer, yanlışlıkla yola ayağınızı filan atarsanız kimse durmaz çat diye ezerler. Birgün malatyaya gittik arkadaşlarla, karşıdan karşıya geçerken araba durdu biz şaşırdık nasıl durdu filan diye. Başka bir olay ise daha kayıt olmaya gittik babamla daha ilk gün neyse kaydımızı filan olduk ikindi vakti oldu geri döneceğiz otobüs yazıhanesinde bekliyoruz. Dışarda bir gümbürtü koptu bağırış çağırış falan derken biri diğerine "gaffanga sıghghacam oğleeem" diye bağırdı. Ben gitmeden önce orada bir yazılım şirketi vardı adını vermiyim şimdi arıza çıkmasın randevu ayarlamıştım oranın ortaklarından biriyle, babamla gittik işte adam bir rehber yazılımı gösterdi dedi bunu kaça yaparsın. Dedim şu fiyat. Sonra adam dedi ki bak gardaş hatunu mikerken (evet aynen öyle) dedi çok yavaş yaparsan hatun zevk almaz, hızlı yaparsan acı çeker, orta yolunu bulacan dedi. Babam orda oturuyor şaşkınlıktan hiçbirşey diyemedi adam. Ben de babamı böyle biryere getirdiğim için babamdan utandım. Sonra birdaha görüşmemek üzere ayrıldık mekandan. Ben başımdan geçenleri anlattım ne eksik ne fazla. Elazığlılar kızmasın yani memleketiniz böyle bir memleket. Bir soğuk var sanarsın sibirya. Yolda giderken kimse çekilmez üstünüze üstünüze yürürler. Öğrenci olduğunuzu anlıyorlar zaten direk çat çat. Nasılsa burda çevreniz yok tanıdığınız yok her türlü yürürler yani. Hele bir de batıdan gelip böyle normal insan gibi konuşuyorsanız varya üf bittiniz siz. O şiveyi değiştirmeden sıfırbir dizisindeki gibi konuşmadan elazığa gitmeyin.

Edit 2: Bak başka bir olay geldi aklıma düşününce geliyor. Kyk yurdundayken şöyle bir fıkra görmüştüm duvara yazmışlar. Elazığ liman ben bir gemi, diplomayı aldıktan sonra dönersem geri, sksnler beni. Uydurmuyorum ha adam böyle yazmış. Yine böyle yolda yürüyorum kızın biri başı kapalı mutaassıp görünen bi kız işte böyle elini yüzünü peçeteyle siliyor telaşlı telaşlı. Yanında annesi de var. Annesine kızıyor hatun ya babamı niye çağırdın falan. Yani kız babası varken makyaj yapamıyor babası yokken yapıyor. Oranın zenginlerinin kızları başörtüsünü aksesuar olarak kullanır Allah emrettiği için değil. Fakirleri de onlara özenir. Koskoca elazığda düzgün kapanan sadece bir tane kız gördüm o da şafi mezhebindendi ve harbiden düzgün biriydi. Başka da görmedim varsa ben bilmiyorum.

Edit 3: Biraz da güzelliklerinden bahsediyim. Gazi caddesinde bir dönerciler sokağı vardır, uygun fiyatlı ama çok güzel döner yapıyorlar. Ben tam salçalı dönerden iki tane yediğimi bilirim. Dönerin gelmesi içeri girdiğinizden itibaren en fazla 7 dakika. İzmirdekiler gibi yarım saatte getirmezler anında hemen gelir sipariş. Bir de türkü barlar var muhteşemdir. Nargilesi ve müziği güzeldir çünkü konservatuar hocaları çalıyor oralarda.

Edit 4: Öğlenleri okulun yemekhanesinden yemek çıkar fiyatı da gayet uygundur dört çeşit yemek var, bir ana yemek iki yan yemek ve tatlı ve salata toplam dört. Bazı zamanlar öğrenci sayısı az olur bu yüzden yemek artar onları eve götürürdük. Bazen de öğrenci sayısı çok olur yemek yetmez. Bu yüzden ne kadar erken giderseniz o kadar iyi. Hocalar iyidir gerçi çoğu torpille girmiş herkes birisinin yeğeni dayısı teyzesi karısı kocasıdır amcası dedesi falanı filandır. Elazığdaki torpil başka yerde yoktur öyle söyliyim. Aynı soyisimden beş tane hoca görebilirsiniz sanki başka üniversite yokmuş gibi hepsi aynı üniye hatta bölüme yerleşmişlerdir. Ama genel olarak hocalar iyidir yani en azından teknoloji bölümü hocaları iyiydi. Tıp, eczacılık, veteriner ve makmüh hocaları da iyiymiş çünkü o bölümden arkadaşlar anlatıyorlardı zorluyolarmış öğrencileri. Zaten çan eğrisi var hiçbirşey olmasa yine sistem zorluyor sizi.

Edit 5: Yalnız şöyle birşey var ne kadar dededen elazığlı tanıdıysam hepsi ülkücü ve vatanperver adamlardır. Birkeresinde arzımevud denen harita haber olmuştu haritanın içinde elazığ da vardı. Elazığlı arkadaşlar itraile nasıl küfür ediyor varya anlatamam. Helal olsun demiştim o zaman. Bir de orda anneye küfür etmezler hep babaya ederler. Vay babayın bilmemneresine bilmemnapıyım, vay baban...na goyam falan filan asla anaya laf yok hep baba. Bütün orjinal küfürler baba üzerine kuruludur çok geniş bir dağarcık türetmişler.