TumoyMedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
selamlar. doktor olarak yazıyorum o süreçte ben de biraz zorlanmıştım, aradan biraz da zaman geçti ama birkaç rehberle görüştükten sonra aklımda kalanları aktarayım.

1- seçmek istediğiniz bölüm veya bölümlerin özel okul ihtimalleri sizin için mevcut mu? eğer mevcutsa ilk 3 tercihe yazılırsa indirim yapacak okulları tek tek araştırarark yazmanız mantıklı olur.
2- eğer özel okul ihtimali yoksa mevcut hakkınız olan 24 tercihi parçalara bölmenizi öneririm. ilk 10 tercihi gelmesi çok zor, orta zor ve biraz zor olarak listeleyin. listelemeden önce yokatlas üzerinden istediğiniz bölümlerin yıllık oynamalarına göre belirleyin. örnek veriyorum: x üniversitesi ziraat mühendisliği: 2022te 436bin, 2023'te 301bin 2024te 522bin ve 2025'te tekrar 380 bin şeklinde. bu üniversitede oynamalar mevcut anlamına gelir. burada yapacağınız şey önerimce 500k sıralamanız varsa az önceki bahsettiğim araştırmaya göre gelmesini en çok istediğiniz riskli yerleri ilk 5'e yazmak ve şans denemektir. arkadaşım bir önceki yıl 49 binde kapatan inşaat mühendisliğine 116bin sıralama ile girmişti. orayı ilk tercihinden şansını denemek için yazmıştı. her sene bazı bölümlerde sürprizler oluyor. çok fazla mezuna bırakan oluyor. o yüzden ilk 5 tercihe örneğin sıralama 500k ise 200kdan başlayarak yazın. 10-20 tercih arası sıralamanıza yakın olanlar, son 4 ü ise giderek düşenler olmalı. mutlaka 10 terchte şansınızı deneyin
hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim eşit ağırlık sıralamam 880k ben 600kdan başlamıştım ama sizin dediğinize göre 500kdan mı başlayayım ilk 10 tercih için