Değerli hocam bu işi yapmıyorum veya bu işi yapan kimseyi desteklemiyorum ama yorumunuzu saçma buluyorum.
Claude Code programı,resmi olarak APİ kullanarak işlemlerini yapıyor. Ama normal api ile claude code apisi farklıdır.
İlgili kişi eğer ki profosyonel veya ortalama bir yazılımcı ise bile,basit programlar ile birlikte istekleri dinleyebilir.
Ortalama bir claude 20x paketi çok geniş. 5x saatlik konuşmasında bile 10-15M token(sanırım,bazen değişebiliyor)
adam 20x claude paketi alsa ve 10m tokeni 500-600 tl'den satsa oldukça karlı. Çünkü ortalama 5 saatlik limit ile paketin 20/1 fiyatını karşıladı.
Ayrıca bu haftalık paketde sadece %3-%8 arasında yer kaplıyor.
Farkındaysanız 10m token sağlayan adamlar 24 saat geçerlilik veriyor ve bu sayede elindeki hesabı tekrardan farklı birisine api satarsa limitlere takılmadan para kazanmış oluyor.
Tabii,adam "Claude hesabımı kapatabilir" riskini alıyor ve parasını kazanıyor.
Her ihtimale karşı doğru söylüyorsunuz,arkada farklı modeller kullanıyor olabilirler ama bunu zaten daha önce claude veya gpt 5.6 kullandıysanız anlarsanız. Bu gpt bu claude gibi davranıyor manasında anlamak çok zor olmasa gerek.
Prompt ile sadece model adı verilebilir,model id öğretilebilir.
Zeka,onun eğitimi ve eğitim setindedir.
Saygılarımla.
Anlattığın şey zaten yasak. Anthropic'in şartları açık, hesap bilgilerini kimseyle paylaşamazsın, hesabını başkasının kullanımına açamazsın. Abonelik token'ını başkasına satmak "alternatif yöntem" değil, doğrudan ihlal. Max hesabından alınan OAuth token'ını başka bir araçta kullanmak zaten sözleşme ihlali sayılıyor.
Max 20x planı 200$/ay en fazla API list fiyatına göre aylık yaklaşık 13,3 milyon Opus, 22 milyon Sonnet ya da en ucuz model olan Haiku ile 67 milyon token karşılığı ediyor ve bu aylık, tek hesaptan, hem de en zayıf modelle en iyimser hesap. Yani bilip bilmediğiniz işlere bilmiş gibi karışmasanız iyi olur.