Akşam eve gidiyordum, yol iki şeritliydi ve benim şeridime araba park etmişti.

Biraz bekledim, korna çaldım vs ama ne aracın sahibi geldi ne de araba yerinden kıpırdadı.

Biraz bekledim, soldaki yani karşı şeridi kontrol ettim, o sırada arkamdaki araçlar kafayı yediler.

Kontrolleri yaptıktan sonra sinyalimi verdim ve arabayı çok az sola aldım.

Görünürde hiç bir şey yoktu, 1 metre bile şeridi işgal etmedim veya şeridi kapamadım, çok süraatli bir motosiklet gördüm ve durdum.

Motorun geçebilecek yeri vardı, bayağı bayağı vardı. Durur veya geçer gider diye düşündüm ama ne oldu ?

Motor sürücüsü 25-30 metre mesafede beni gördü ve durmuş olduğum halde sadece korna çalarak bodoslama çarptı.

Neye sevindim ? Motor sürücüsünde cidden hiç bir yaralanma, sıyrık, ezik vs yoktu.

Neye üzüldüm ? Önümdeki aracın trafik ihlaline mi, onun yüzünden benim yaptığım ihlale mi, motor sürücüsünün beni gördüğü halde hızlanarak üzerime sürüşüne mi, hiç fren yapmayışına veya kaçmayışına mı üzülsem bilemedim.

Neye kızdım ? Şehir içi hız limitinden çok çok hızlı gitmesine, tehlikeyi görüp yeterli mesafe varken hiç bir şey yapmamasına kızdım çünkü maddiyat halledilir ama yaralansaydı çok kötü sonuçlar olabilirdi.

Bugün maddi hasarlı bir kaza atlattım, kimseye bir şey olmadı ama bizim gibi trafik kültürü olmayan bir ülkede başkalarının hataları yüzünden maddi manevi canlar yanabiliyor.