Malum insanlar iş bulma konusunda sıkıntı çekiyor ya da ne işi kursam diye düşünüyor.

Sadece 6 ayda aylık 50-200k TL kazanca ulaşabileceğiniz işi söylüyorum.

Su/tesisat tamircisi olmak.

İlk önce hiç bilmiyorsanız yakınınızda bulunan işletmelerden birine tanıdık vasıtası ile "çırak" olarak girecek 6 ay düşük maaşa razı olacaksınız.

Bu süreçte normal çırak gibi değil usta olmaya çalışan bir öğrenci gibi çalışacaksın.

Usta iş yaparken "ben yapayım" ben deneyim diyerek el alışkanlığı kazanmaya çalışın.

Aldığınız düşük ücrete mutlaka el aletlerini tamamlayın. Kurbağacık, papağan, İngiliz anahtarı, alyan seti, matkap, punc seti, ahşap punç seti gibi, tesisatta lazım olan takımları ve kullanmasını öğrenin.

Boru kaynak makinesi alın, 2-3 boy 2 parmak, 3 parmak pprc boru, 45 lık, 90 şık dirsekler alın, akşam iş çıkışında evinizde bunları önce normal kaynatmayı, sonra internette bulabileceğiniz örnek basit projeleri oluşturmaya çalışın.

Emin olun ustanızdan daha iyi olacaksınız. Hem de 6 ayda.

Sonra iş çıkışlarında ufak tefek basit tamir işleri alın, başta ücret çok düşük olsun, musluk sökme takma, bahçeye ek hat çekme v.b

Sonra zaten işi yaptığınızı hem siz hem de işe gittikleriniz görecek.

Piyasada çok tamirci var demeyin, işinizi iyi yaparsanız 50-100k arası garanti kazancı var

Nereden mi biliyorum.

Dün akşam önceki ustanın taktığı musluklardan su kaçırınca yeni tamirci çağırdım 6 musluk sök tak 1400 TL para verdim 1 saatte. Usta işleri çırağa yaptırdı. Kendisi arabada oturdu.

"Bu gün 8. Ci ev" dedi.

Ayda 200+ kazanıyormuş, bina tesisat almıyorum 5 yıldır sadece tamir yapıyorum, kaçak tespiti yapıyorum diyor.

Sizi bilmem ama belki 2 yıl sonra tamirci oldum diye konu açabilirim

İyi forumlar.