Ankara Kızılay'da Urfalı Hayrağ'nın Yeri var, hemen yanında da Ciğerci Müslüm bulunuyor. İkisi de gerçekten güzel mekanlar ve fiyatları da diğer yerlere göre oldukça uygundu. Yaklaşık 15-16 sene boyunca giderdim ama son 2 yıldır uğrayamadım. Değişmedilerse gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
Ankara'da gezilecek yer dersen ilk sıraya kesinlikle Anıtkabir'i koyarım. Ardından Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Ankara Kalesi, Kuğulu Park, Augustus Tapınağı ve manzara seviyorsan 50. Yıl Parkı. Bu yerlerin çoğu birbirine yakın olduğu için bir günde rahatlıkla gezilebilir.
İstanbul'da ise ilk sırada Ayasofya var. Sonrasında Topkapı Sarayı, Sultanahmet Meydanı, Yerebatan Sarnıcı ve Dolmabahçe Sarayı kesinlikle görülmeli. Aslında İstanbul'da say say bitmez ama bence bunlar mutlaka görülmesi gereken yerler.
Nevşehir tarafında ise Göreme Açık Hava Müzesi, Uçhisar Kalesi, Derinkuyu Yeraltı Şehri, Kaymaklı Yeraltı Şehri, Paşabağ, Devrent Vadisi, Aşk Vadisi, Kızılçukur Vadisi, Avanos ve Ortahisar Kalesi mutlaka gezilmeli.
Antalya'da da Kaleiçi, Düden Şelaleleri, Olympos ve Çıralı, Yanartaş, Aspendos Antik Tiyatrosu, Perge Antik Kenti ve Phaselis Antik Kenti tavsiye ederim.
Niğde'ye hiç gitmediğim için orası hakkında yorum yapamam. Ama yukarıda saydığım yerlerin hepsine birkaç kez gittim ve hepsini gönül rahatlığıyla önerebilirim.