hemenkullan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
4000₺ satışta olan ürününe takas + nakit teklif geliyorsa adamın 2000₺ piyasası olan cihazını 1000₺ teklif edersen küfür yiyebilirsin. Daha makbul olarak 1.600₺ 1.500₺ gibi takas fiyatından alabilirsin.
Zaten elindeki ürünleri sattıkça piyasayı az çok anlarsın. Garip garip insanlar çok bu piyasada
Bir zaman sonra yatkın olursun neyi kaça alman gerektiğini kaça satman gerektiğini öğrenmiş olursun. Sana verebileceğim tek fikir elinden hızla satılacak ürünler olsun. Elinde patlayabilecek ürünlerden kaçın.
Vallahi ben takas istediğimde, 5.000 TL'lik kulaklığımı bile 2.000 TL'den sayıyorlar. Çünkü bu işi meslek veya ek gelir amacıyla yapanlar genelde şu mantıkla hareket ediyor: "Ben bu ürünü takasta alacağım ama bunu da tekrar satmak için uğraşacağım. Belki satması zor olacak, belki de ürünü doğrudan nakit satsaydım daha fazla kâr edecektim."
Bu yüzden takasta alınan ürünü piyasa değerinin altında değerlendirmeleri bana normal geliyor. Sonuçta tekrar ilana koyma, satış süreciyle uğraşma, zaman kaybı ve işçilik gibi etkenleri de hesaba katıyorlar. Bu nedenle takastaki ürünü belirli bir oranda düşükten saymaları bana mantıklı geliyor.