Muhtemel olarak aynısnı sende kendi çocuklarında yaşaayn. Şimdiden söylemesi. Herkes yaşattığını yaşar manasında demiyorum.
Çocuk ile ebeveyn arasında her zaman fark var. Bir hadis vardı yanlış hatırlamıyorsam. Çocuklarınıza bugünün değil geleceğin çocukları olduğunu hesap ederek davranın derdi.
Bunu yapabilen insan sayısı çok azdır. Ben bile bir şey olduğunda çocuklarıma biizm zamanımızda diye konuşuyorum. Bilincinde olsam da uygulaması zor maalesef.
Çocuk yetiştirmek en zor zanaattır. Bizler ebeveyn olarak bu konuda hiçbir fikrimiz olamdan dünyaya çocuk getiriyoruz. Sizde muhtemelen aynısnı yapacaksanız. Gidipde çocuk yetiştirme eğitimi alacağınızı sanmıyorum.
En azından biz mükemmeliz siz katlanın demek yerine empati yapıp kendi ebeveynlik eleştirinizi verdiğiniz için teşekkürler oncelikle.
Hz. Alinin sözü vardı. Cocuklarınızı kendi zamanınıza göre değil, onların yaşayacağı zamana göre yetiştirin diye.
Ben de zaten universitesini okuyacagim demedim neticede teorik degil pratik bir sey ebeveynlik.
Siz de bu sureci yasamissiniz.
Fakat katilmadigim bir cümle var. Bizler hicbir fikrimiz olmadan dunyaya cocuk getiriyoruz, siz de muhtemelen aynisini yapicaksiniz. Bence cok ucu acik ve yanlış cumle.