Kredide parayı direkt alacağımız için daha mantıklı gelmeye başladı da 120 ay vadede 30k aylık ödeme 36 ay vadede 47k aylık ödeme 120 ay çok uzun süre sürekli bir yandan yük olarak kalıcak ama muhtemelen 5 sene sonra kirası zaten o para olucak evin 120 ay mı yoksa dişimi biraz daha sıkıp 36 ay vade 47k aylık ödememi yapsam kararsızım sizce hangisi daha mantıklı
Burada çekeceğiniz vade sizin gelirinizle orantılı hesaplayın. Benim koşullarımda 7 yıl benim için en iyi faiz/ödeme koşuluydu bu sizde farklılık gösterebilir. Tabi ki yıl arttıkça ödeyeceğiniz faiz artar ama eğer ara ödeme yapma planlarınız var ise o zaman yıl yüksek tutup ara ödemeler ile faizleri silebilirsiniz. İlk ödediğiniz kredilerin çoğu faize gider. Ona göre hesaplama yapabilirsiniz.
Kendi şahsi kanaatim ülkenin durumuna göz onuna aldığınızda barınma sorununuzu giderecek bir evinizin olması her şeyden önemli. Eğer ilk eviniz olacak ise yıl/faiz durumlarına çok takılmamak lazım. Her türlü ileriki yıllarda o kredi tutar enflasyona karşı eriyecektir. Burada önemli olan ödeyebilecek tutarı bulabilmeniz zaten bankada kredi verirken sizin gelirinize bakacaktır.