Bursa Karacabey'de Recep Amcamız var. Bende de fıtık başlangıcı vardı. Bir gün semaver yaparken ters eğildim, kalktım. Eve geldiğimde yattığım yerden kalkmayı bırakın, yan dönemeyecek hale geldim. Ayağa zar zor kalktığımda sanki omurgam kopuyordu, nefesim kesiliyordu. Recep Amca'ya gittik. Asma gerdirme yapmıyor, fıtığı bulup yerine oturtuyor. 10 dakikada normale dönüyorsunuz. Kendisine doktorların bile geldiğini söyledi. Evet, ters hareket yaptığınızda tekrar sinir sıkışması vb. olabiliyor. Mümkün olduğunca kendinizi korumanız gerekiyor. İsteyen olursa iletişim paylaşabilirim.
Hocam benimki de benzer bir durum oldu eğildim ağır bir şeyi çekiyordum epey terlemiştim sonra birden kalkınca yel girmiş gibi nefesimi kesti aşırı ağrıdı kıtlayıp. Sonra doktora gittim işte MR falan 2 tane fıtık var dedi. İstanbul kadıköyde hürkan akkuzu var meşhur bir fizyoterapist ona gittim gerçekten çok ilgili alakalıydı sağolsun 3 seans falan gittim yürümem falan normale döndü. Ama seansları bıraktıktan 2 gün sonra aynı hale geldim daha çok ağrımaya başladı. Şu anda gündelik işlerimi hallediyorum normal olarak ama ağrı geliyor bazen. Egzersizlere hiç dikkat etmedim doğrusu ara sıra canım isteyince yapıyordum. Bahsettiğiniz tarzda insanlar daha çok işe yarıyor bu fıtık işinde dediğim gibi.
Bu arada ÖM olarak atabilir misiniz iletişim bilgilerini