Merhaba.

Bizim yerel satıcılarımızın neredeyse hepsi reseller yani kendi altyapıları yok bu çok zahmetli bir iş. Genel mekanizma çinlilerin indirimli, çalıntı, öğrenci hesaplarının güçlerini birleştirip maliyeti düşürmesi. Bu şekilde orjinal api fiyatlarının %90 ından daha düşük olabiliyor.

Bizim sınırsız satan üyeler burda bir risk alıyorlar. Belirledikleri Limit kullanımı geçmeyeceği üzerine aldıkları bir risk. Örneğin sundukları hizmetin maliyeti kafadan sıkıyorum 10 milyar token eğer onlara 50 dolar mal oluyor ise, kullanıcıların hepsinin bu limiti geçmeyeceğini düşünerek risk alıp sınırsız başlığı altında hizmet veriyor. Ahmet sınırsız hizmetini kullanırken satıcıya zarar ettirebilecek iken Veli belkide çok az kullanıp bu dengenin oluşacağı öngörüsü var.

Kaynak içerisinde Orjinal modeller içerisine fiyatın düşürülmesi için çinlilerin open source modelleri kullandığı söylentisi mevcut. Bunu 100% yakalamak mümkün mü bilmiyorum. Benim kendi fikrim kullanılıyordur.

Ben ucuz kullanmayı tercih ediyorum. O yüzden r10 üzerinden api servisi almayı tercih ediyorum. Çinli servislerden direk alıpta kullanıyorum ancak süreç biraz uzun wechat kaydı alipay pasaport kimlik paylaşmanız vb bir sürü ödeme zorluğu karşınıza çıkabiliyor.

Kendinize sormanız gereken soru şu : Bu servisler ile işinizi çözebiliyormusunuz ? Evet ise çok güzel birşey ucuza hallettiniz. Halledemiyorsanız orjinal api alıp kullanıp kendi maliyet analizinizi yapabilirsiniz.