Selamlar,
Günümüzde Türkiye'de bir elektronik ödeme kuruluşu kurmak oldukça maliyetli. Asıl zorluk ise kuruluş maliyetlerinden ziyade, gerekli olan yüksek sermaye şartı.
Buna rağmen, ödeme sistemleri sektörünün hâlâ oldukça büyük bir potansiyele sahip olduğuna inanıyorum. Özellikle belirli bir satıcı ağına sahipseniz, bu alandaki kârlılık oranı oldukça yüksek olabiliyor.

Bu nedenle, yüksek sermaye gerektirmeden sektöre giriş yapmanın yollarını araştırırken, white-label, self-hosted ve benzeri isimlerle sunulan bir iş modeliyle karşılaştım.
Bu modelde, lisanslı bir ödeme kuruluşunun altyapısını kendi markanız altında kullanabiliyor, yapılan işlemlerden gelir paylaşımı kapsamında pay alabiliyorsunuz.

Bu hizmeti sunan bazı şirketlerle iletişime geçmeye çalıştım. Ancak ne yazık ki aşağıdaki firmaların büyük çoğunluğundan geri dönüş alamadım:

Sipay (Geri dönüş alamadım.)
Moka United (Şaşırtıcı bir şekilde ne geri dönüş alabildim ne de web sitelerindeki destek formu çalışıyordu. Destek e-posta adreslerine mesaj göndermeme rağmen herhangi bir yanıt alamadım.)
IStartPay (Geri dönüş alamadım.)
İmzaPOS (Geri dönüş alamadım.)
Ozan (Geri dönüş alamadım. Zaten şirkete kayyum atanmış.)
Firisbe (Geri dönüş alamadım.)
Lidio (Geri dönüş alamadım.)

Bu konuda deneyimi olan veya benzer bir modeli sunan farklı kurumlar bilen var mı? Ya da yüksek sermaye gerektirmeden bu alana giriş yapmayı sağlayacak alternatif yöntemler önerebilir misiniz?