valla seneler önce kullanıdım. hız bir garipti. ama bakarsan testleri de geçiyordu. şeytan dürttü, network trafiğini gösteren bir program bulup kurdum. bir baktım band grafiği testere gibi. son derece hızlı bir şekilde bandı daraltıp arttırıyorlardı. bakarsan browse bile atıyorum 100mb ile indirdiğini düşünüyor ama indirme saatler sürüyordu. o zamanlar şirketin yazılımlarının güncellemesini upload adiyordum çok sık şekilde. milen,coma geçince yükleme süreleri acayip uzadı. hep belirli dosyaları indiriyorsum sevrverımdan. onlar da can çekişir hale geldi. öyle uyandım olaya. açtım telefonu bunlara ne yapıyorsunuz kardeşim dedim. yok modemdendir yok bilgisayardandır sallayıp durdular.
isp çalıştıdığım zamanlardan bilirim sanırım juniper routerlarda mı ne bir makinamızda böyle bir özellik varmış, eski ortağım söylemişti ben bu olayı anlatınca. yani demem o ki yapan yapıyor ve yapması da çok kolay bir işmiş... tekniğine çok vakıf değilim ama ben ekranda gördüğüm network trafik grafiğini bilirim.
aman diyeyim benden uzak olsunlar.