Nasıl yapıcağım tam olarak yardımcı olanilirmisin
net anlaşılsın diye AI'a adım adım yazdırdım. böyle yapabilirsiniz.
Recovery Mode (Kurtarma Modu) ve "Erase Mac"
1.Recovery Moduna Girin:Apple Silicon veya Intel.
- Apple Silicon (M1/M2/M3/M4): MacBook tamamen kapalıyken güç (Touch ID) tuşuna basılı tutun. "Başlangıç seçenekleri yükleniyor" yazısını görene kadar elinizi çekmeyin. Ardından Seçenekler (Options) > Sürdür (Continue) depix.
- Intel İşlemcili: Cihazı açar açmaz Cmd (⌘) + R tuşlarına basılı tutun, Apple logosu görünce bırakın.
2.Erase Mac Seçeneğine Ulaşın:Recovery Assistant menüsü.Kurtarma ekranı geldiğinde sizden bir kullanıcı şifresi istenebilir (şifreyi unuttuğumuz için devam edemeyeceğiz).
- Ekranın en üst sol köşesindeki menü çubuğuna bakın ve Recovery Assistant (Kurtarma Yardımcısı) başlığına tıklayın.
- Açılan açılır menüden Erase Mac... (Mac'i Sil...) seçeneğini seçin.
3.Disk Silme İşlemini Onaylayın:Tüm veriler silinir.Ekrana gelen uyarı penceresinde tekrar
Erase Mac... (Mac'i Sil...) butonuna tıklayın ve cihazın diski tamamen temizlemesine izin verin. İşlem bittiğinde MacBook otomatik olarak yeniden başlayacaktır.
2. Etkinleştirme ve macOS Kurulumu
1.Wi-Fi Bağlantısı Kurun:Aktivasyon için şart.Cihaz yeniden açıldığında ekranın ortasında bir Wi-Fi simgesi görebilirsiniz veya sağ üstten bir Wi-Fi ağı seçmeniz istenir. İnternete bağlandığınızda Mac'iniz Apple sunucuları üzerinden kendini
aktife edecektir (iCloud tanımlı olmadığı için Aktivasyon Kilidi'ne takılmadan direkt geçer).
2.macOS'i Yeniden Yükleyin:macOS Utilities ekranı.Aktivasyon tamamlandıktan sonra ana kurtarma ekranı (macOS Utilites) gelir. Burada
Reinstall macOS (macOS'i Yeniden Yükle) seçeneğini seçip
Continue (Sürdür) butonuna tıklayın.
3.Disk Seçimi ve Yükleme:Yaklaşık 30-45 dk.Kullanım şartlarını kabul ettikten sonra yüklemenin yapılacağı ana diski (genellikle
Macintosh HD) seçin ve
Install (Yükle) deyin. İndirme ve yükleme süreci bağlantı hızınıza bağlı olarak bir süre devam edecektir.