Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun ve başarılar dilerim bağımlılıktan uzaklaşma ve bırakma konunuza dair.
Diğer konularınıza da biraz göz attım ve aklıma geçen seneye kadar içerisinde bulunduğum
alkol bağımlılığı aklıma geldi.
Kamu Spotu: Alkol ve uyuşturucu madde sağlığa zararlıdır.
Yolun henüz başında sayılırsınız, ancak, okuduğum kadarı ile daha önce denemeleriniz olmuş, yani, yine yapabilirsiniz.
Son birkaç senedir benim de kullanım konusunda ara verme ile başlayan ve bırakma değil de, uzaklaşma yönünde çabalarım olmuştu.
Tasvir ettiğiniz gibi ben de kabus olarak kullanımda olduğumu görüyordum ve uyku hali olmasına rağmen pişmanlıkla uyanıyordum.
Tedavi yönünde psikiyatri desteği de almıştım, lakin, net sonuç vermemişti.
Karşılıksız bir aşk, son 2 sene boyunca aralıksız kullanım, işimi gücümü kaybetme vb. durumlar sonucunda asıl olarak ölüm korkusu ile yüzyüze gelince, bendeki değişim o zaman meydana geldi. İnsan sağlığını kaybetmeye başladığında bazı şeylerin değerini daha net anlayabiliyor, bencilce bir yaklaşım ancak malesef daha etkili. 1 seneyi geçmesine rağmen benim de, hala tam olarak bıraktım diyemiyorum ve umarım sözcüğünü kullanıyorum canım çekmemesine rağmen. Zaten artık, bir biçimde kaybettiğim inancıma da dönebildiğim için, iki unsur oluşmuş durumda. 1. Allah'ın istemediği bir şeyi yapmak. 2. "Öleceğim, bunun yüzünden mi ölmek isterim?" sorusuna verdiğim cevap.. Yani, "Hayır."
Sizin bu türden bir deneyim yaşamanızı istemem, ancak, farklı bir bakış açısı olarak ele alabilirsiniz.
Kumar vb. nedenlerden ötürü intihar ederek mi ölmek isterdiniz? Cevabınızı tahmin edebiliyorum, ve bu cevaba eş değer neticede sağlıklı ve düzenli bir yaşam formuna girebilmenizi umut ediyorum sizlerin de. Yolunuz açık olsun ve iç savaşınızda yeniden başarılar, galip gelen iyi tarafınız olsun..
Saygılarımla.
https://www.youtube.com/watch?v=IpfcRTaEZ5g