KemalSen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
içeriğini bilmediğim ( repaint vs riskine karşı) , en az 10 yıllık backtestini görmediğim, hiçbirşeye para bağlamam. Hayatımda bir defa copy trade para bağladım, 1 haftada 2500 usd sildim. Üste para verilse yine bağlamam.

Stratejiye bakarım mantıklı mı diye, daha sonra geçmiş 10 yıllık testlerini görürüm, ayı piyasalarında ne yapmış, boğada ne yapmış, yatayda ne yapmış vs. Kendi testlerimi yaparım, bütün testlerden geçerse 1 ay izlemeye alırım, 1 ayın sonunda sıkıntı yoksa para bağlamaya başlarım.
yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Geçmiş tecrübeler ile benim de birden fazla kez dilim yandığı için aynı sizin gibi yoğurdu üfleyerek yeme konusunda bu tarz takıntılarım mevcut Sizi gayet iyi anlıyorum. Bahsettiğiniz içeriklerin hepsi benim nezdimde ürettiğim sistemlerde kanıtlanabilir şekilde oluyor. Yalnız sadece 10+ yıllık datalar konusunda FX ve Spot Hisse pariteleri hariç kripto vadeli işlemler de global büyük borsalardaki (futures) veriler +7-8-9'lu yıllara gidiyor. Bu mantıkla siz 10 yıllık verisi olmayan hiçbir FX,Futures,Hisse paritesinde işlem yapmıyorsunuz muhtemelen. Bu 1. görselde gördüğünüz verideki paritenin tüm zamanlar analizi piyasaya çıkış tarihinden bugüne kadar olan süreci kapsıyor yani bugüne kadar görülmüş tüm ayı-boğa-choppy sezonların kapsamı 1. görseldeki işlem data sonuçları.

Repaint konusunda da kanıtlanabilir yapıyı sunabiliriz diye düşünüyorum çünkü alınan işlemler sadece belirli saatleri kapsıyor ve HTF bias vs gibi yüksek zaman dilimlerinden aldığı bir şeyler yok (ne fiyat,ne ma,ne rsi , ne de tradingview'da bulunan public-private indikatör) çünkü sistem bilinen ya da bilinmeyen herhangi bir indikatör içermiyor.Ayrıca TP ve SL sabit yani trail vs gibi tradingview'da çok iyi gözüken ancak gerçek piyasadaki emir defteri ile hiçbir gerçekçiliği kalmayan sistemlerin yapılarını asla kullanmıyor. İşlem açıldıktan sonra TP ve SL'in yeri belli kapanana kadar başka işlem yok, ertesi gün aynı ya da farklı işlem gelirse erken kapatma, breakeven vs yok saf şekilde 1:2(komisyon+slipaj) RR'dan başka hiçbir şey yapmıyor.

Her parite için kendi özel kurulumları var; overfitten kaçınmak için katı filtreleme kullanımına kesin kez karşıyım. ayrıca 6-7 yıllık dataların hepsi; 2 yıl train, 3. yıl test, 1-2-3. yıl train 4. yıl test 3. ve 4. yıl train 5. yıl test gibi yapılabilecek tüm kombinasyonlar ile ileriye ve geriye dönük tüm testleri geçtikten sonra çalışma alanımı genişletiyorum.Ayrıca random olarak seçilen karışık sinyallerin de testleri yapılıyor. Tüm bunların ışığında işin sonunda elimize kalan özellikle haftalık olarak doyumu yüksek işlem adedi ile işlemleri tam kapasite haliyle hazırlıyorum.

Kendi testlerinizi yapmanız konusunda yapılabilecek en mantıklı şey 1. aylık en azından tradingview üzerinden kaynak kodları tamamen kapalı ve ayarları değiştirilmeyecek şekilde tanımlama yapıp sadece alert mesajlarla gün gün gün ne almış nerde neyi kapatmış kaç para kazanmış (komisyon+slipaj eklenmiş hali default olarak) görseniz sistemin işleyişine aşinalık ile güven konusunu aşabiliriz diye düşünüyorum

Son olarak aşağıda aktif olarak API ile işleme izin veren 2 tane PropTrading sisteminde tamamen otonom ve risk katmanları dinamik ilerleyen webhooklar çalıştırıyorum.

Bilinen bir büyük kripto prop trading platformunda son günlerde alınan işlemler, API ile bahsettiklerim farklı bunu da tamamen aynı mantık ile manuel alıyorum. Hepsi sadece günde 1 işlem varsa var yoksa yok şeklinde. ETH paritesinde 1:1.5RR (fee+slipaj) ilerliyor.Ana konumda görsel dataları olan coin ise; yine likiditesi yüksek, makası sıfır bir başka CMC TOP 10 coinden biri.