Geçen copidayde vurgun yaptı adamlar kimse böyle birşeye güvenip kolay kolay kayıt olmaz
yorumunuz için teşekkür ederim hocam. benim copy trade'den kastım; xxx güvenilmez borsalarda hacim yapıp yüksek leverage veya daha hacimsiz coinler için copy içinde olanlarla pump-dump yaptırma vs gibi copy trade değil.
Tamamen kişiselleştirilebilir şekilde yönetimini kişiye bıraktığım ve ayrıca her bakiye için risk metriklerini hesaplayıp onun dışına çıkanlara sistemi kapattığım bir yapıdan bahsediyorum.
copy harici; API ve tüm kontrol kişide olacak şekilde webhook ile de bu sistemi sürdürme konusunda görüşleriniz nedir ? daha güvenli bir yol olarak sistemin kaynak kodları kapalı şekilde grafikte kendiniz görüp manuel/yarı oto/full oto kendiniz ayarlabileceğiniz şekilde daha mı güvenli olurdu ?
İyi gözüküyor, tebrikler.
Ben güvenilirlik açısından private da olsa ( yani kopyaya kapalı da olsa) binance bybit gibi borsalarda en az 120 günlük copy trade grafiğini görmek isterim.
yorum ve öneriniz için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi güvenirliği kanıtlanmış borsalar aracılığı ile pozisyon geçmişi, drawdown, komisyondan arındırılmış kâr, copy yönetilirken içeri giren çıkan bakiyeyi şeffaf şekilde görmek istemeniz çok yerinde bir istek hocam.
bu konuda çalışmalarım 1 yıldan fazladır sürüyor. geliştirme sürecindeyken beta testleri 500$lık sub-accountlara bölüp denemeler yapmıştım. Tüm webhook hataları, SL-TP mekanizmasının gerçek borsa fiyatlarına göre şekillenmesi, slipajın işleme giriş sırasında bir sınırı olması gibi bir çok metrik ile kapalı betada kendim araştırmalar yaptım.Yüksek bakiye ve çok düşük dry run aktif testlerde kimi webhook hatalarından kaynaklı kimi de doğru lot vs hesaplamamasından dolayı zarar yazsa da kimi de hatalı olmasına rağmen kârlar üretti. kanıtlanabilir olması açısından backtest metrikleri tam güven vermiyor olabilir. sürdürülebilirlik konusunda bu konuyu ben dikkate alacağım en kısa sürede kanıtlanabilir data için bahsettiğiniz borsalarda data toplama işlemlerini başlatacağım.