Merhaba arkadaşlar, almanya dan bir arkadaşım 10 gün kadar önce minik bir kutuda her birinin gramajı 250gr yi geçmyecek 2 tane kahve ve 2 tane oralet tarzı bir şey gönderdi ancak ürün sanırım bugün itibari ile gümrüğe takılmış. PTT den aşağıda ki not ile bir telgraf geldi, 4 ürünün toplam değeri 40€ geçmez ancak bir şey ithal vs etmediğim veya direk satın almadığım için elimde fatura vs bir şey de yok. 4 Tane 250 gram kahve için nasıl bizi ithalatçı yerin koydular yada ben mi bir şeyleri yanlış anlıyorum. Bunun vergilerini ödemek istesek toplam tutar ne çıkar bilgisi vs olan var ise çok mutlu olurum.



Yurt dışından adınıza gelen X nolu gönderinizin içeriğinde bulunan eşyayı 06/01/2026 tarih ve 10813 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı gereğince normal usulde serbest dolaşıma giriş rejimi çerçevesinde ithal edebilir veya mahrecine iade edebilirsiniz.
Gönderinizin normal usulde giriş rejimi çerçevesinde ithal edilebilmesi için bir gümrük müşavirine tarafınızca verilecek yetkiye istinaden gümrük idaresine detaylı ithalat gümrük beyannamesi sunulması gerekmektedir.
Gönderinizin kapsamında ilaç, takviye edici gıda veya sporcu gıdası cinsi eşya bulunmakta ise gümrük işlemlerinin tamamlanması amacıyla; her bir ilaç/takviye edici gıda/sporcu gıdası adının tek tek yer aldığı sağlık kuruluşu raporu veya doktor reçetesi ile birlikte ürünlerin gerçek değeri üzerinden yapmış olduğunuz ödemeyi gösteren fatura, kredi kartı ekstresi veya havale benzeri para aktarım belgesi ve kimlik fotokopinizi iletmeniz halinde gönderiniz adresinize sevk edilecektir
ÖNEMLİ: Gönderinizin merkezimizde bekleme süresi 7 iş günü olup bu süre içerisinde;
Eşyanın normal usulde serbest dolaşıma giriş rejimi çerçevesinde ithal işlemlerini tercihen kendi anlaştığınız gümrük müşavirliği firması veya dolaylı temsil yetkimiz dahilinde Şirketimizin anlaşmalı olduğu gümrük müşavirliği firması aracılığıyla tamamlayabilirsiniz.
- İthal işlemlerine ilişkin gümrük müşavirliği seçiminizi veya çıkış ülkesine iade edilmesine ilişkin talebinizi,
- İlaç, takviye edici gıda veya sporcu gıdası cinsi eşya içeren gönderiler için gümrük idaresi tarafından talep edilen yukarıdaki belgeleri konu kısmına gönderi barkodu yazılmak suretiyle,istanbul-tasragumruk@ptt.gov.tr e-posta adresimize iletmeniz gerekmektedir.
Gönderinizin normal usulde serbest dolaşıma giriş rejimi çerçevesinde ithal işlemlerini başka bir gümrük müşavirliği firması aracılığıyla tamamlamak istemeniz halinde bekleme süresi içerisinde istanbul-tasragumruk@ptt.gov.tr e-posta adresimize ileteceğiniz talebe istinaden gönderiniz adresinize en yakın posta gümrükleme merkezine sevk edilecektir.
Bekleme süresi sonuna kadar Şirketimize herhangi bir talep iletmediğiniz takdirde gönderiniz çıkış ülkesine iade edilecektir.