Merhaba arkadaşlar,
Yaşadığım trafik kazasıyla ilgili özellikle sigorta ve trafik hukuku konusunda bilgisi olan arkadaşların görüşlerini almak istiyorum.
Ana yolda kendi şeridimde normal şekilde ilerlerken, karşı taraf sağ taraftaki yan yoldan kontrol etmeden bana bakarak ana yola çıktı. Çarpışmayı önleyebilmek için frene bastım ve sola manevra yaptım ancak kazayı engelleyemedim. Kaza anına ait araç kamerası görüntüsü elimde mevcut ve olayın tamamı kayıt altında.
Kaza sonrasında karşı sürücünün alkol nedeniyle ehliyetine daha önce el konulduğunu, bu nedenle geçerli sürücü belgesinin bulunmadığını öğrendim. Israrla ablasının sürücü olduğunu söyleyeceğim dedi kabul etmedim, polisi kandırmış ancak görüntüyü polise verince olayın gerçeği analaşıldı Ayrıca olay sırasında yapılan alkol ölçümünde yaklaşık 0,33 promil alkollü olduğu da tespit edildi.
Kaza sonucunda ben de yaralandım ve hastaneye giderek muayene oldum. Aracımın ön hava yastıkları açıldı, emniyet kemeri sistemi de devreye girdi. Araçta ciddi hasar oluştu ve pert çıkma ihtimali oldukça yüksek görünüyor.
Bu süreçte aklıma takılan birkaç konu var. Sizce bu olayda kusur oranı nasıl değerlendirilir? Karşı tarafın geçerli ehliyetinin bulunmaması ve alkollü olması kusur değerlendirmesinde veya sigorta sürecinde nasıl bir etki oluşturur? Araç kamerası görüntüsü kusur tespitinde ne kadar belirleyici olur? Aracın pert olması durumunda hasarsızlık indirimi ve sigorta işlemleri nasıl ilerler? Benzer bir olay yaşayan veya emsal kararlar hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa görüşlerini paylaşırsa çok sevinirim.
Araç kamerası kaydı:
https://streamable.com/lb0oq1
Şimdiden yorum yapan herkese teşekkür ederim.