Merhabalar,
Ziraat Bankası’nın hem banka kartı hem de kredi kartı özelliği bulunan Bankkart’ını kullanıyorum. Şu an Almanya’dayım ve yanımda bulunan tek kart bu.
Mağazada alışveriş yaparken kredi kartı kısmını kullanmak istediğimde sürekli “şifre hatalı” uyarısı alıyorum. Daha sonra banka hesabıma para gönderip banka kartı olarak denediğimde işlem sorunsuz gerçekleşti. Ancak kredi kartı özelliği hâlâ çalışmıyor.
Mobil uygulamadan kart şifresini değiştirmeyi denedim fakat “Yeni şifrenizi ATM’de kartınızı kullanarak aktifleştirmeniz gerekiyor.” uyarısı çıkıyor. Ne yazık ki Almanya’da Ziraat ATM’sine erişimim yok. Ayrıca Ziraat kartları Apple Pay’i de desteklemediği için o seçeneği de kullanamıyorum.
Bu durumu yaşayan veya çözümünü bilen var mı? Kredi kartı şifresini Ziraat ATM’sine gitmeden aktifleştirmenin ya da yurt dışındayken kullanabilmenin bir yolu var mı?
Şimdiden teşekkür ederim.