* Şikayetçi olduğum üye: @hostabil;
* Şikayetçi olma nedenim: Kalan hizmet bedelinin iade edilmemesi ve tarafıma ait 3 adet SSD’nin gönderilmemesi
* İlgili konu URL: https://www.r10.net/sunucu-barindirm...etsiz-rdn.html
* Şikayetçi olduğum üye ile iletişime geçildi mi? Evet
* Sorunun bildirilmesinin üzerinden ne kadar süre geçti? 12 Saat veya Daha Fazla
* Açıklama ve kanıtlarım:

Merhabalar,

18.07.2026 tarihinde Hostabil bünyesinde barındırılan sunucumu sattım. Sunucunun satılması nedeniyle ilgili firmadan almış olduğum sunucu barındırma (Co-Location) hizmetlerimde kullanılmayacak kalan günlere ait ücretin tarafıma iade edilmesi için destek talebi oluşturdum.

Kalan günlere karşılık KDV hariç toplam 2.800 TL hesaplayarak bu tutarın destek talebinde belirttiğim banka hesabına gönderilmesini istedim. İade tutarını yanlış hesapladıysam hatamdan dolayı özür dilerim. Firmanın doğru tutarı kalan hizmet günlerine göre yeniden hesaplayarak destek talebinde belirttiğim IBAN’a göndermesini talep ediyorum.

Ayrıca mülkiyeti tarafıma ait;
  • 2 adet 1 TB Samsung 870 EVO SSD
  • 1 adet 240 GB Kingston SSDNow
olmak üzere toplam 3 adet SSD’nin, ilettiğim Yurtiçi Kargo şubesine alıcı ödemeli olarak gönderilmesini talep ettim.

Firma, 23.07.2026 tarihinde kargo çıkışlarının Cuma günü yapıldığını ve işlem tamamlandığında bilgi verileceğini bildirdi. Ancak belirtilen Cuma günü geçmesine rağmen diskler gönderilmedi ve herhangi bir kargo takip numarası paylaşılmadı.

Sorunun çözülmesi amacıyla firmanın WhatsApp hatları üzerinden defalarca yazılı iletişim kurduk ve bir kez WhatsApp sesli araması gerçekleştirdik. Buna rağmen iade ve disklerin gönderilmesi konusunda sonuç alamadık.

Firmadan;
  1. Sunucunun satıldığı 18.07.2026 tarihinden sonraki kullanılmayan hizmet günlerine ait doğru iade tutarını hesaplayarak destek talebinde belirttiğim IBAN’a göndermesini,
  2. Tarafıma ait 3 adet SSD’yi eksiksiz ve zarar görmeyecek şekilde paketleyerek alıcı ödemeli kargoya vermesini, Kargo takip numarasını tarafıma iletmesini
talep ediyorum.

Bu konu, firmayı veya markayı karalama amacı taşımamakta; yaşadığımız mağduriyetin ivedilikle giderilmesi amacıyla açılmaktadır.

Şu aşamada destek talebi ve görüşme ekran görüntülerini paylaşmıyorum. Firmanın yaşadığımız mağduriyeti doğrulayacağını düşünüyorum. Gerekirse ilgili kanıtlar konuya eklenecektir.