QRan7 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bence asıl sorun bilgi eksikliği değil, odak eksikliği. Yazdıklarını okuyunca YouTube, Instagram, yazılım, otomasyon, hesap kurtarma ve plaket tedariki gibi birçok alanda bilgi sahibi olduğun anlaşılıyor. Ancak bir müşteri seni tek cümleyle tanımlayamıyorsa, markalaşman ve sürdürülebilir gelir elde etmen de zorlaşır.

Kendine şu soruyu sor: "İnsanlar bana neden para ödesin?" Bu sorunun cevabı tek bir cümle olmalı. Eğer cevabın birden fazla hizmet içeriyorsa, önce odaklanman gereken alanı belirlemen gerekir. Ben olsam tek bir problemi çözen, tekrar satılabilir bir ürün veya hizmet geliştirirdim. Yazılım bilgin varsa bunu mümkün olduğunca ürünleştirir (SaaS, otomasyon, abonelik vb.), hizmet tarafını ise bu ürünü destekleyen ek gelir modeli olarak konumlandırırdım.

Unutma; bilgi tek başına para kazandırmaz. O bilgiyi insanların ihtiyaç duyduğu bir çözüme dönüştürebildiğin gün zaten farkını ortaya koyarsın. Gerisi zaman, sabır ve istikrar meselesi. Bir de en önemlisi; rızkı veren ALLAH'tır. Sen işini en doğru şekilde yap, üretmeye ve kendini geliştirmeye devam et. Nasibin olan sen istemesende zaten seni bulacaktır.
Abi, değerli yorumun için çok teşekkür ederim.