Yaşlı nesil Birleşik krallığı ekonomik kaosa sürükledi haklısınız. Bazen yaşlı nesilin kararları doğru olmuyor Birleşik krallık onu gördük. Ben siyasi olarak değil tamamen şu an ki sistemden yola çıkıyorum sana tavsiye verebilirim bunu kabul edip etmemek sana kalmış ama eğer şu an bir sigorta sistemi varsa sigorta yatırmakta fayda var. Hali hazırda 3. dünya savaşı çıkacağı düşüncesinde değilim. Bölgesel çatışmalar olacağı kesin. Ama büyük bir dünya savaşı olacağı imakansız dünyada 10 ülkede Atom bombası var ve bu silahlar olması sizi güçlü yapmıyor sonuçta Rusyanında elinde var atom silahı ama Ukrayna perişan etti rusları. Hazar denizinde Ukraynadan filoları vurabiliyorlar. Çin elindeki üretim gücünü hiçesayıp Tayvanı işkal edemez bu sadece günlük haber, ben çocukken sürekli Sovyet radyosu Türkçe servis haberleri radyodan dinlerdim 6 yaşında falandım. O zamanlar da Sovyet tehditi vardı ama hepsi dağıldı gitti.
Bence insan ırkı yaşlanıyor insanlar artık çoğalmıyor. Yapay zeka devrimiyle artık otonom robotlar doktorlar ve tabiki otonom savaşacak robot askerler olacak birnevi artık bilim kurgu hikayeleri gerçeğe dönüşecek. 3. dünya savaşı otonom robotlar arasında yaşanacak. Atom bombası atmak karşısındakini öldürmez kendisinide öldürür sonuçta orayı yok edince o rüzgar bulutlar yağmur kendi ülkesinede gelecek kendi halkınıda hasta edecek.
Günümüzde insana ihtiyaç kalmıyor artık. Gidişat onu gösteriyor. İnsana ihtiyaç kalınmadığı bu dünyada yaşlılara hiç ihtiyaç kalmayacak. Yapay zeka zaten çok fazla insanı işsiz bırakacak. Dünyada emeklilik yük gözükürdü. Şimdi yapay zeka sebepli işsiz insanlar da yük olacak. Böyle bir durumda emeklileri hiç düşünemiyorum. Emeklilik artık övünecek veya önerilecek bir sistem değil. Biraz geleceği görmek önemli.