Seni sevgilin doğurup büyütmedi, annen büyüttü. Bu, her zaman onların tarafını tutmanı da gerektirmiyor.
"Alem zorla arabayla hep beraber gitmemizi istedi. Sevgilim bu fikri pek hoş karşılamadı."
Neden karşılamamış, ne var bunda? Beraber olmak daha iyi.
"Sevgilim geç yattığımız için uyanamadı."
İlginç.
101 oynarken babanın da inadı hatalı, sevgilinin de fırsat bilmiş gibi kırılması hatalı. Karpuz olayında da annen hatalı.
Kedi olayında da kız uyarmış, baban halen inat.
Babanın bağırması da hatalı.
Annen ve baban bilerek olumsuz davranmak istemişler gibi. İstemediklerini sözle değil de davranışlarla belli ederek ortamı germe amacı var. Kız da ters biri. Daha uysal olabilirdi. Senin kendini iyi hissedeceğin şekilde hareket etmiyor. Sana karşı fedakarlık yok.
İki tarafta senin ne istediğini umursamıyor gibi.
İki tarafta da olgunluk yok. İki taraf arasında kendini ezdiriyorsun. Eş, evlilik, sevgili olaylarında evin içine ailenin lafını sokmayacaksın. Ailenin istekleriyle kendi evini şekillendirmeyeceksin. Ailede bir yere kadar. Kız da bir yere kadar.
Kendi açımdan bakarak söylüyorum. Kız arkadaşım böyle olsaydı onu istemezdim, ameliyat olayı hoş olmamış. Bahaneleri kesinlikle affetmeyen biriyim. Yıllardır babamla konuşmayan biriyim; çünkü sevgi göremedim. Ben olsaydım hepsine yol gösterirdim, herkes hatasını anlamalı. Eş de sevgili de anne ve baba da olsa beni olumsuzluklara maruz bırakanlara yol gösteririm. Sonuçta çocuk yok. Herkes yerini bilmeli. Hayatı başkalarının istek ve arzularına göre yaşamam. Max, 80 yıl yaşıyoruz. 80 yıl yaşamak bile çok zor. Sana şöyle böyle yap demiyorum, sadece bana yapılsaydı diye söylüyorum.
Hayat, seni düşünmeyenler için yaşanmaz. Hayat senin, karar senin.