Saydığın özellikleri hepsini yapay zeka ile yapılıyor. Gerçekten çok kötü oldu ya. Özellikle yıllardır bu işlerden ev geçindiren insanları durumu çok dramatik durumda. Yada yapay zeka devriminden bir kaç yıl önce piyasaya girmiş kişiler içinde düşün yıllarını ver adam yapay zeka ile tüm işlerini yaptırsın.
Ben pandemiden önce ek iş olarak moto kuryelik yapardım. O zamanlar kurye firmaları yoktu sadece tek bir firma vardı oda sadece istanbulda mesela işten gelirdim. Giyinir kuryeliğe çıkardım. Kimi zaman destekçi olarak giderdim dükkana kimi zaman izincinin yerine giderdim. Günün sonunda tatminkar paramı kazanır evime giderdi. O sayede arabamı evimi öyle aldım. Üstüne aileme iyi bir yaşantı verdim. Kurye camiasında şu vardı bu gün bu dükkanı bırakırsam yarın başka dükkanda iş bulurum. O nedenle kuryeler kimseye eyvallahı yoktu. Baktı dükkan sahibi ile anlaşamadı işi bırakır çıkar giderdi. Burada en çok dükkan sahipleri zorda olurdu. Çünkü sürekli kurye bu gün mü işi bırakacak yarın mı korkusu olurdu piyasanın içindeydim iyi biliyorum sonra pandemi oldu kurye firmaları girdi işler biraz azaldı ama iş vardı yine youtube da da kuryeler şu kadar kazanıyor kuryeler bu kadar kazanıyor diye videolar patlayınca üstüne birde devlet genç girişimci 1 yıl bağkur vergi sıfır çıkarınca bizim işler iyiden iyiye azalmaya sahada paket kapma yarışına girmeye başlamıştık. Bir zamanlar piyasada mağdur olan dükkan sahipleri yerel ve çok uluslu kurye firmaları ile anlaşıyor paketleri belli bir fiyata attırıyorlardı öyle zaman geliyordu ki dükkanda kurye bulundursa motor kendi parası + lastiği yağı + kuryenin maaşı + sigortası + kazası belası bu kalemler bir anda ortadan kayboldu. burada dükkanlar işletmeler öyle işleri rahatladı ki artık kuryeyi kaybetme derdi kalmadı. Çok uluslu firmalar yerel firmalar iş almak için işletmelere rededemeyecekleri teklifler sundu. Bir zamanlar paketini attırmak için kurye bulundurmak zorunda olan işletme bir anda o kalem ortadan kalkınca karlılığıda arttı.
Youtube yapılan videolar genç girişimci olayı herkes motor alıp kuryeliğe başladı. Adamlarda ki mantık şuydu genç girişimci ile 1 yıl çalışırım zaten youtube videoları kuryeler şöyle kazanıyo kuryeler böyle kazanıyor tamam baba hesaplıyor ohoo voleyi vurduk. Sektör bir anda akın akın insan yağmaya başladı. Artık ne o extralar ne o destekçiler ne o başkasının yerine gelmeler piyasa öldüre öldüre paket başı 40 TL kadar indi. O paralara trafikte canımı ben niye tehlikeye atayım değil mi. Kurye firmaları girdi bağımsız kuryelik yapıp parasını kazananların işi bitti.
İşte arkadaşlar yapay zeka da piyasayı böyle bitirdi. Bitirmeye devam edecek. Bir zamanlar yapılan işleri şimdi yapay zeka yaptığı için o kuryelik işinde o çok aranan elde tutulması gereği düşünülen kurye artık hiç bir önemi kalmadığı gibi yazılım izindede işler aynıya döndü. O bildiğiniz şeylerin hepsini yapay zeka yapıyor belki gün gelecek bir asistan yapacaklar dicekler ki al bu asistanı senin tüm işlerini yapsın telefonlarına bile baksın.