Hocam selamlar, algoritma ve eşleşme türleri son birkaç aydır ciddi anlamda değişti. Sinyalleriniz aynı olsa bile Google esnek eşleşmeyle alakasız kitleye bütçe harcatıyor olabilir.
EBM'yi yükseltmek yerine 'Dönüşümleri En Üst Düzeye Çıkarma' stratejisine geçmeniz doğru hamle olmuş ama ilk 1-2 hafta bütçeyi hızlı tüketebilir, panik yapmayın. Ayrıca son 3 ayın Arama Terimleri (Search Terms) raporuna mutlaka bakın, alakasız kelimeler dönüşüm maliyetinizi (EBM) şişirmiş olabilir.
spesifik bir 13 kelimem ver terimlerden de sürekli takip ettiğim dönüşümlerin %88'i bu kelimelerden geliyor geriye kalan satış ihtimalı olsa dahi tüm kelimeleri yasaklamayı seçtim birde böyle deneyeceğim sadece o 13 kelime sınırsız reklam teklifi.
günlük bütçeyi sistem 1/3 oranında azaltmamı istedi. bende onayladım çünkü biliyorum yine 3/3 lük bir harcama yapacak
arama kelimelerinden gelen kelimeler satın almak dahi olsa çıkarmayacağım sinyallerde hata yok zaten %88lik satışın olduğu kelimelerde yönlenmek daha iyi olur diye düşünüyorum