Girdikten sonra hemen satmayı düşünüyorsanız mantıklı. Spacex'in grafiğini açıp IPO fiyatının çok daha altına düştüğünü göreceksiniz ki genelde böyle oluyor.

Uzun vadede iyi iş yapabilir ama ben nedense anthropic'in gleecekte çok iyi iş yapacağını düşünmüyorum. Sam Altman bu konuda çok daha uyanık ve bence tehlikeli sularda da yüzüyor.

AI'ı balon olarak tanımlayanların vizyonu olduğunu düşünmüyorum ya da bilgisizlikten kaynaklı böyle bakıyorlar. AI şuan emekleme çağında. Ve AGI'nin kesin geleceğini de düşünüyorum. O sebeple çok daha büyük firmalar işin içinde olup ilerleyecekler gibi geliyor bana.

Tabi bunlar benim şahsi düşüncelerim ve ön görülerim. SpaceX'de gelecek görüyorum ama anthropic çok geride kalabilecek gibi görünüyor. Belki bugün ya da yarın değil ama 3-5 sene sonra, modeller geliştikçe (örneğin herkes kimi'nin yeni modelini geliyor), işler değiştirecektir.

Bu arada daha az komisyon vermek için direk olarak interactive brokers üzerinden al sat yapabilirsiniz. Türk lirası da kabul ediyor. Kullanımı biraz daha zordur ama uzun vadeli bu işleri yapıyorsanız tavsiye ederim.
Red kodu isterseniz paylaşırım.