chnyrdkl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Devletimiz en ufak bir ürüne ya da enerji kaynağına zam yapacağı zaman memur maasini düşünerek zam yapıyor
Asgari ücretli geçinen insanları kimse umursamıyor. Buna eminim. Yapılan zamlar memur maaşına göre.
Memur maaşına göre zam yapılsa bile sonrasında her şeye zam geliyor yapılan zamlar memur zammını fzlasıyla geçiyor.

Tek memur çalışan olduğunda her yıl maaşlar azalıyor alım gücü olarak. Öyleki 15-20 yıl önce memur olmak çok avantajlıyken şimdi memur olunca geçilemiyor insan. Sıradan asgari ücretlinin harcamalarından daha fazla harcaması oluyor.(Kardeşim memur -müdür, 100k+ alıyor ama kartları dolu çünkü harcamaları yüksek bana göre)

İnsanlar nasıl geçiniyor anlamıyorum, tamam ben de düşük ücrete çalıştığım oldu, ama ilk zamanlar çocuk yoktu, kira yoktu. Eşim de çalışıyordu. Ne zaman çocuk oldu para yetişmiyor artık. Kaç para kazanırsan Kazan yetişmiyor.

Oğlum tutturdu "papağan" al diye. Kaç para bu papağan? (Kaç para bir flüt)

Oğlumun ve kızımın istekleri

Papağan
Ps5
Teleskop
Prenses elbisesi

Çocuklar biliyor babaları çalışıyor, almasan "hayır" desen (tabiki herşeye değil) gelişimini etkiliyor. Oysa para kazanmadan sorun olmaz istemezler bile. Ben babamdan istemiyordum.