Etiket için teşekkürler.
Ben birkaç şey listeleyeyim. İsteyen katılmaz.
- içerik kraldır lafı palavradır.
- rekabetli kelimelerde backlink olmadan olmaz
- sadece dofollow backlinkte güç geçer. Nofollow-ugc backlinkler işe yaramaz. Sadece link çeşitlendirmek için alınabilir (güç geçmediğini bilerek). Bu konu Google SEO kılavuzunda açıkça belirtilir. Dofollowda güç geçer. Nofollowda geçmez. Ahrefs gibi araçlarda dofollowu baz alır. Domain Rank algoritma sayfasından açıkça belirtilmiş bir şey.
- sadece içerik ile rekabetli bir kelimede gelen yok. (Spam yöntemler yapıp bak geldim demeyin)
- Google'ın görmediği backlink işe yaramaz. Google görmediği bilmediği backlinkin gücünü nasıl versin.
- temel formül hala aynı;
Kaliteli içerik + içeriğin indexlenmesi + dofollow backlink + backlinklerin indexlenmesi.
(EEAT vs. Bunlar formüldeki içerik kavramına girmektedir.)
Temel formül dışında geri kalan şeyler herkes tarafından biliniyor. Kullanıcı deneyimi, renk optimizasyonu, site hızı vs.
Site uzantısı önemli en azından dolaylı yönden. Örneğin Almanlar .de uzantısına tıklamaya meyillidir. Bazı ulke uzantıları hedef ülkede tıklamayı artırır çünkü oradaki Halk bu uzantilara güveniyor. Türkiye'de ise .com daha cazip. Yoksa sigortam.net (.neeeeeeet) diye vurgulamaya çalışarak reklam çıkmak zorunda kalırsınız.
Aynı sektör yahut kategoriden alınan naturel nofollow backlinklerin işe yaradığını düşünüyorum.