Merhaba değerli hocalarım bir konu hakkında yorumunuzu merak ediyorum. Uzun zamandır forumda sattığım yüksek gelirli kanallar ve verdiğim eğitim ile biliniyorum ama böyle bir olay ilk kez başıma geldi. İsmini vermek istemediğim bir kişiye mentörlük verdim. Kendisi politika içeriğinde daha detaylı eğitim istedi. Kendisine önce script yazmayı öğrettim. Burada hiçbir sorunu olmadı. Ardından 2 örnek politika kanalı açtım. Biri kendi kanalım biri random bir kanal. Kendi kanalım aylık 150k kazandırmış yani başarılı bir kanal ama iki kanalda 2-3 ay önce patlamış ve hype’ı bitmiş kanallar. (Bu arada meet toplantımızda bu kanalları sadece mantığı öğrenmesi için gösterdiğimi ve şu an önermediğimi söyledim 35-40 kere) Mantıken politika da bir olay olması gerek ki biz onun üzerine kanal yapalım. Ben kendisine canlı canlı kendi kanalım üzerinde nasıl yaptığımi gösterdim. Mantık az çok şöyle scripti seslendirdikten sonra hangi siyasetçiler varsa onların konuşma videolarını 10-15 saniye olacak şekilde yerleştiriyorum ve arkada ses olayı yorumluyor. Ardından thumbnail yapımı vs her şeyi gösterdim ve bugün bir mesaj aldım. Hocam 10 kanal yaptım hiçbiri gösterim almadı diye. Kanal linklerimi istediğimde ise bütün kanallar kendisine gösterdiğim ve hype’ı bitmiş olan kanallar olduğunu gördüm. 150-200 tane rakip kanal var 2-3 tanesi izleniyor ve olayları hepsi 2-3 ya da 6-7 aylık olaylar. Politikada böyle kanalların 0 çekmesi çok normal. Ardından eğitimde şunları da belirttim yine 35-40 defa. Hocam politika sürekli yapılacak bir içerik değil, bir olay veya iç siyaset olayı bekleyip bulmanız gerekiyor. Ayrıca şunu da belirttim bunları Twitter Telegram gibi haber sitelerinden takip edebilirsiniz ya da ben açık buldukça whatsapp grubumuza atıyorum zaten diye ekledim. Ardından şikayetçi olduğu şeyler şunlar. Kendisi politika hakkında hiçbir şey bilmiyormuş ve ona sadece script yaz konuşmacıları üst üste 15-20 saniye koy ve yükle demişim. Aynen öyle. Ben öyle yaparak kanallarda başarılı oldum ve kendisine bunu canlı gösteriyorum kanallarımda. 2. Şikayetçi olduğu konu ona örnek kanallar göstermişim ama yapma demişim… ‘’ ee o zaman ben ne yapıcam’’ ''çok doluysa bana neden gösterdin'' Ya hocam ben o kanalları sana mantığı öğren diye gösterdim. Ağzımla da dedim o kanalları yapma önermiyorum diye. 3. Şikayetçi olduğu konu ben takip ettiğim haber sitelerini vermediğim için haber bulamamış. Twitter veya Telegrama, haber ya da global haber diye arattığınızda milyonlarca sayfa çıkıyor. Bunu nasıl aratacağını bilemeyeceğini düşünemedim. Ha bide şunu savunuyor. Ben 2 ay önce açtığım bir Meksika politika kanalına içerik atmaya devam ediyordum. Diyor ki madem bitti neden içerik atıyorsun. Hocam, benim o kanalım bu içeriği ilk yapan kanallardan zaten. Ben 2 ay önce patlatmışım kanalı. Sen şimdi 0 bir kanal açıp yapıyorsun ve diyorsun ki neden 0 izlenmede kalıyor. Ağzımla da demişim önermiyorum diye. Politika mantıken sürekli kanal deneyebileceğiniz bir içerik değil çünkü olay yakalamanız, doğru dil yakalamanız gerekiyor. Haber takip etmesi gerektiğini ve bulamazsa haber oldukça ben gruba atacağımı söyledim. Grubumda 45’e yakın öğrencim var çok daha fazla olabilirdi ama daha iyi ilgilenebilmek için kontenjanımı her zaman sınırlı tutuyorum. Bugüne kadar herkese kendime ne yapıyorsam aynısını gösterdim. Herkes az çok kazandı kazanamayana da hiçbir zaman yardımımızı kesmedik. Kendisinin de gece gündüz sorduğu soruları cevapladım. Ardından aldığı eğitimin yarı fiyatına değer olduğunu söyledi ve geri kalanını geri iade ettim. Bu arada eğitim başında söylüyorum kesinlikle gelir garantili bir eğitim değili. Ayırdığınız zamana ve doğru çalışmanızla alakalı. Ama en çok sinirlendiğim nokta ya kardeşim ben kendi kanalımı açmışım analizlerine kadar göstermişim nasıl yaptığımı videonun içini göstermişim ama bu içeriğin bittiğini politika için haber beklememiz gerektiğini söylemişim. Yapımı da anlattığım gibi script üzerine siyasetçilerin videoları ve kanal 150k kazanmış. Bana diyor ki ''eğitim bu mu sadece youtubeden karakterlerin konuşma videoları ve seslendirme.'' Evet diyorum bak bu şekilde 150 k kazanmışım ama maalesef dinletemedim. Yapmadığım, bilmediğim bir şeyin eğitimini veremem. Yaptığım her şeyi gösterdim.
Sabahın bu saatinde rahatsız ettiğim için kusura bakmayın ama yorumlarınızı çok merak ediyorum.