2024 yılında bu macbooku satın alıp 1 yıl kullandım MacBook Pro 14 inc M3 Max 14CPU 30GPU 36GB 1TB Uzay Siyahı

1 yıl sonra satmıştım windows bilgisayar gerekliydi o yüzden bunu aldım Asus Rog Strix G18 2.Nesil Core Ultra 9 275HX-RTX5070Ti 12Gb-32Gb-1Tb-18inc-W11

Şimdi windows ile artık işim kalmadı o yüzden bu bilgisayarı sattım. Tekrardan macbook bilgisayara geçmek istiyorum. Bu 2 bilgisayar beni hiç üzmedi gerekse video editleme, gerekse yazılımda.

Yoğun olarak vscode kullanıyorum ve aynı zamanda youtube kanalım var. Youtube kanalıma artık çok fazla ağırlık vereceğim için 4k video editler yapacağım. Macbook alma sebebim şarjının uzun gitmesi ve istediğim yere rahatça taşımak.

Şimdi minimum 32 gb ram almak istiyorum çünkü adobe cloud full sürümüm var premierde öğrenmek istiyorum.

Şimdi M4 Max mi almak mantıklı yoksa az daha özellikleri düşürüp M5 mi almak mantıklı.

Ben bilgisayarda sadece chromede gezinir vs code ile takılırım. Onun haricinde capcut yada premier çalıştırıp video editlerim.

Macbook kullananlardan öneri bekliyorum bilgisayarımı 140 a sattığım için bütçem 20-30 bin daha artabilir. Fakat video editlerken vs sorun yaşamak istemiyorum.