Ben her gün neredeyse canım sıkıldıkça distro deneyip duruyorum ama en sonunda geri Windows'a dönüyorum

Benim bilgisayarıma, akıcılık ve kaynak tüketimi açısından Linux Mint ve yine Linux Mint DE sürümü çok iyi geliyor (Pardus da fena sayılmaz). BigLinux güzel geldi gözüme ama kaynak tüketimi biraz fazlaydı. Bazzite oyun için yine denenebilir, Pop!_OS bakabilirsiniz. CachyOS dün yükledim, eskiye oranla daha pürüssüz ve akıcı geldi, bi aklımı çelmedi değil

(Hepsini prof düzeyde deneyimlemedim, normal bir ev kullanıcısı tadında deneyimledim, ayrıca Reddit üzerinden de takip edip bilgilendiklerimde oldu). Kaynak olarak distro watch sitesine göz atabilirsin, orada distrolar, kullanım oranları vb. bilgilerine ulaşabilirsin.
Dipnot: Windows 10 IoT LTSC kullanıyorum, hiç bir gereksiz Windows yazılımı, eklentisi olmadan kuruluyor. Sadece Edge oluyor onu da Revo uninstaller ile siliyorum. Hizmetlerden gereksiz bir kaç otomatik hizmeti devre dışı bırakıyorum, bilgisayar canavar gibi oluyor

16 GB ram, 4 gb nvidia ekran kartım var. Boşta 2,6 GB ram görünüyor çok çok iyi Windows için

CPU filan %1'lerde