CemC adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@Browland; harika olmuş. Emeğinize sağlık. Aslında ben amatör elektronikle de uğraşıyordum ama hiçbir zaman beyaz eşya tamiriyle ilgilenmemiştim. Ta ki birkaç yıl öncesine kadar. Yıllar boyu ücretsiz destek sağladığım bir beyaz eşyacı arkadaş vardı. Bir gün çamaşır makinemin göstergesi bozulunca sordum. Tamiri için "kart değişecek dedi". Muadil kart takacağını ve garanti olmayacağını söylemişti. Fiyat çıkardı. Ben de araştırırken verdiği fiyattan çok daha ucuza Arçelik kartın servisinde hem de garantili değişeceğini öğrenince şok oldum. Herife yıllarca iyilik yaptık ama karşılığında bize nankörlük etti. Ben Arçelik servisine de vermedim kartı. Kendim söktüm. Meğer sadece LCD göstergenin besleme devresi ile ilgili basit bir sorun varmış. Birkaç malzeme değiştirmiştim. Tam hatırlamıyorum ama toplam maliyeti bana bir çay bir poğaça fiyatını geçmedi. Zaten elimde multimetreden mini osiloskopa, havalı havyada, vakumlu lehim emiciye çok sayıda malzeme var. Amatör devre ve tamirler yapıyordum zaten. Tamir ettiğim o kartlı çamaşır makinesini yıllardır kullanıyoruz. Her gün çalışıyor o makine. Hatta daha sonra da tamburu ses yapınca kendim söktüm. Sanayiden kaliteli rulman aldım ama rulmanı ben takmadım. Torna tesviyeci buldum. Çok uygun fiyata rulmanı taktı. Hala o çamaşır makinesini kullanıyoruz. Burada kimsenin emeğini bedavaya getirmek, kul hakkı yemek değil amacım. Ama Arçelik yetkili servisinin garantili olarak 1 birime değiştirdiği orijinal parça yerine herif (ki yıllarca bedava işini yaptık arkadaşımız diye) mauadil üstelik garantisiz parçayı 2 birime takacak. Ben buna kızıyorum. Tabi eli öpülesi helal kazanç. sağlayan dürüst milyonlarca esnaf, zanaatkar, usta var. Onlara her zaman saygı duyarım. Sözüm onlara değil. Yanlış anlaşılmayalım.
Teşekkür ederim, sizide tebrik ederim. Hobilerle uğraşmak gerçekten insanı rahatlatıyor.
Geçen sene Ocak ayında sanayide kaynakçı olarak 25-30 arasına çalışıyordum öprenmiştim artık işi, yazın İstanbul'da şantiyede 55k maaşa 4 ay çalıştım.

2 yıl sanayide çıraklık yaparak hem para kazandım hem işçilik ve kaynak öğrendim sonra zaten meslek oldu kendi evimi yaptım.

Şimdi eşim para yetmeyince hafta sonu kaynak işi yap diyor. Biraz haklılık payı var aslında da.