alprnoffline adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Fazla abartıyorsunuz - alan alır kullanır - wix yıllarca piyasayı öldüren fiyatlarla hizmet verdi bu onu kötü yaptı mı? Biri de çıkıp wix kullanmayın bu fiyata bu hizmet olur dedi mi?

Sorun ai kullanması olmamalı nasıl bir işçilik var bunu ayırt edemeden ucuz mala kaçıyorsa işletme zaten zarar edecek o web sitesi çöpten farkı yok bu da kendi kararı.

ai kullanmasından ziyade kimin neyi nasıl yaptığına odaklanın bende kullanıyorum 1 yıl oldu neredeyse hala ürünü yeni yeni tanıtmaya başlayabildim. Verilen emek düşükse istenilen tutarda buna eş değer olur.

ayrıca bahsettiğiniz yazılımcılarla ilgili kaç farklı olumsuz konu var hiç incelediniz mi? Forumda ne zamanlarda nasıl piyasayı kopardılar nasıl müşteri mağduriyetleri yaşandı haberiniz var mı? Aylar süren bitmek bilmeyen projelerden haberiniz var mı?

iyi oldu artık yazılımcı kavramından çok vizyon önemli ne uğruna geliştiriyorsun nasıl geliştiriyorsun neden bu sistemi seçtin ölçeklendirmek için nasıl bir yol izledin 100 müşteri geldiğinde ne olacak bu tasarım dili ne ifade ediyor neden bu tasarım dili kullanıldı neden laravel neden php neden nextjs bunları bilmeden atlayanlar 1-2 satar cebine harçlık çıkarır en fazla fazlası da olmaz. Bilenler ve kendini geliştirmek isteyenler vizyonu ve ışıltısı bu yönde olanlarında kimse önünü alamaz. Artık bir yazılım firması ile bireysel bir çalışan aynı işe koşturabiliyor aynı piyasada rekabet etmek isteyebiliyor.

Öyle bir anlatmışsınki sanki 20 yıllık deneyimli yazılımcılar AI kullanmıyor 🤣
Tabiki onlarda kullanıyor hatta sırada kullanıcılardan 100x 1000x verimli kullanıyor. Burda serzenişim birçok hata,bug açık bulunan ürünün doğrudan satışa sunulması.
Banane kim ne yapmış. İş ahlakı etiği denen birşey olur. Sattıkları ürünler production' ı uygun değil. Gitsin aynı ürünü codecanyona veya themeforesta koysan bir daha adımını atamaz satıcı olarak o platformlara.

Burda problem yapay zeka kullanmış/kullanmamış değil, olay tamamen işin kalitesi ve aynı zamanda piyasayı çok öldürmeleri.
Codecanyon & themeforestta AI kullanarak yazılan uygulamalar veya scriptler satılıyor fakat ordaki yönetim mekanizması tarafından kontrol ediliyor. Bu forumda saldım çayıra mevlam kayıra.
Yada Armutta ev temizlik işi yapacak bir kadın bile ilana teklif verirken ücret ödemek zorunda. Yoksa her ipini koparan her işi yapmaya çalışırdı, öyle değil mi?