Fiyatların arttığı doğru ama bence sorun sadece pahalılık değil, gelirini artırmanın yollarını bulabilenler bu durumdan çok daha az etkileniyor.
Sorun değil mi bu düşünce kazancın bir sınırı var mı, kazancını arttırınca ihtiyaçlar artmayacak mı? Ek kazandığın yine yetmeyecek bir süre sonra
2022 yılında 170k kredi çektim 2024 yılında bitirdim, bu parayı borsaya koydum her ay hem krediyi ödedim hem de ailemin artan ihtiyaçlarını karşıladım çünkü kazancım artık yetmiyordu. Öncesinde ayda 15 gün çalışıyor (asgari ücrete yakın) üstüne kira ödediğim halde yetiyordu. 2022 de 1 ay çalıştığım halde (yine asgari ücretin 1 tık üstü) yetmemeye başladı. Bu parayı da farkı kapatmak için kullandım.
Şimdi 3x asgari kazanıyorum, hesaplıyorum yine yetmiyor. Hafta sonu da çalışırsam ne anlamı kaldı kazandığım paranın.
Para kazanmak sadece başkalarına yedirmek için mi?
Kardeşim memur 100+ kazanıyor ama kartları dolu (benim kartım da yok) kirada vermiyor.
Burda yaşamak ile insanca yaşamak (daha fazlası değil) kavramlarını bir birine karıştırıyoruz, evet eskisi gibi olsa 30k da yeter bize. Ama o seferde kazandığının ne anlamı kalıyor. Yaş gidiyor. Altın alıp kenara koyunca onu da yaşlanınca zaten harcamadığın sağlık giderleri için harcayacaksın.
Oğluna almadığın güzel bir oyuncağın hayal kırıklığı ile büyütüp ergenlikte daha zor günlerin olacak (imkanın olmasa sorun değil de varken almamak.
Eminim 300-500 kazansam da yine pahalı olacak. 100 liralık döner yerine 400 liralık İskender yiyeceksin. O da pahalı.