165 kilodan 110 kiloya...
Bu paylaşımı zayıflama iğnelerini övmek için değil, tam aksine kendi yaşadığım süreci anlatmak için yapıyorum.
Ben bu yola
165 kilo ile başladım. Bugün ise
110 kiloyum. Yaklaşık
1 buçuk yıl içinde 55 kilo verdim.
Bu süreçte en büyük değişimi sağlayan şey;
protein ağırlıklı beslenmek, düzenli ağırlık antrenmanı yapmak Ciddi ağırlık örneğin (incline bench press 120 kg) ve hayat tarzımı değiştirmek oldu.
Geçmişte 7 yıl kick boks yaptım. Buna rağmen zamanla ciddi bir obezite sürecine girdim. Yani bu yolculuk benim için kolay değildi.
Bir dönem merakımdan
yaklaşık 2-3 hafta boyunca zayıflama iğnesi (Reta) denedim. Bu süreçte iştahım ciddi şekilde azaldı ve yaklaşık
5 kilo verdim. Ancak iğneyi bıraktıktan sonra yeme alışkanlığım değişmediği için verdiğim kiloları geri aldım, hatta yaklaşık
7 kilo olarak geri döndü.
Bu benim kişisel deneyimim. Bende gördüğüm şey şuydu: İğne,
yeme bozukluğunu çözmedi. Sadece iştahı baskıladı. Kullandığım sürece işe yarıyor gibi görünse de bıraktığım anda eski alışkanlıklarım devam ettiği için sonuç kalıcı olmadı.
Benim asıl değişimim;
beslenme düzenimi değiştirdiğim, irademi geliştirdiğim ve antrenmanı hayatımın bir parçası haline getirdiğim zaman başladı.
Bu yüzden kimseye zayıflama iğnelerini mucize bir çözüm olarak önermiyorum. Çünkü kalıcı sonuç için asıl değişmesi gereken şey, yaşam tarzı ve yeme alışkanlıklarıdır.
Benim hikâyem bunun en büyük kanıtı. Bugün geldiğim noktaya beni taşıyan şey bir iğne değil;
disiplin, sabır ve istikrar oldu.
Unutmayın; bu benim kişisel deneyimimdir. Herkesin sağlık durumu farklıdır. Bu nedenle tedavi seçenekleri konusunda mutlaka bir doktorla görüşülmelidir.
Önceki halimi merak eden arkadaşlar önce sonramı paylaştığım bir kaç paylaşımım oldu
Tıklayarak görebilir.