Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim geçen haftalarda veterinere gittim durumu anlattım crd başlangıcı dedi bana bir ilaç verdi onu 1 hafta kullandım ama bir sonuç alamadım. Ama bana crd başlangıcı gibi gelmedi çünkü tavuklarda sadece hapşurma var ve kayıplar vermeye başladım internette araştırırken neftor diye bir ilaç gördüm yorumlarıda fena değildi ama sanki o da çok fayda etmedi gibi geldi. Google a crd yazınca çıkan görsellerdeki gibi değiller benimkiler götü başı gözü şişip kapanmıyor ama sadece hapşuruyor ve bir süre sonra kayıp veriyorum tavukların büyük bir kısmı salma olarak dolaşıyor yemlikler ve suluklar kümesin içerisinde kümes büyük kuşların kolay kolay ulaşabileceğini düşünmüyorum ama dışarıda ortak bir alanda temas ediyorlar ise bilemem
Merhaba
tavuklariniz crd hastalıgı bulaşmiş
önce halsizlik + sonra hareket edememe + agcını açıp kapatma zor nefes alıyor gibi + hapşirik + göz bölgesi şişme + sonra ölüm
hasta olanlara igne yapıpn
sabah akşam suyuna katılan ilaç verin
bu ilaçlari pet şişesinde yada veterinerin hazırladigi dandik şişelerde almayın
gerşek ilaçlari alın facebook gruplari ve forumlarda youtubede hem igne hem ilaç isimleri var
ve mutlaka haftada bir tavuklarin suyuna bir gun belirleyin hasta olsada olmasada
organik elma sisrkesi verin suyuna katın
kümesi tos kireç ile altını temizleyın tavuklar dışara iken yapı
bu hastalık hepsini görütüt çok geçmiş olsun