Elazığlı168 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Siz istediğiniz kadar ssh key bağlayın sunucu tamamiyle size ait olmadığı müddetçe firma isterse sizin sunucunuzdaki verilere erişebilir ruhunuz bile duymaz. O yüzden kurumsal yeri yurdu belli firmaları tercih etmek bu tür riskleri azaltır. Bu tür firmalar sizin verilerinizin değeriyle ilgilenmez.

Disk şifreleme konusu tahmin ettiğiniz gibi yürümüyor, büyük cloud firmaların disk şifreleme yetenekleri var fakat bu işin bir sağlayıcı tarafında şifreleme seçeneği var (firmalar genelde bunu sağlar) bir de sizin anahtar belirleyerek yapacağınız şifreleme var (bu her yerde olmaz) sürekli veri işlenen aktif bir sunucuda kendi anahtarınızla şifrelemenin ciddi zorlukları vardır. Şifreleme firma tarafında yapılsa da siz kendi anahtarınızı kullanıyor olsanız bile yine firmanın verilere ulaşma ihtimali olabilir. Çünkü diskte işlem yapabilmek için o anahtar her şekilde çözülecek.
Disk - EKM kullanırsanız -> sertifika tarafı sizde olursa istediğin yetkide ol ip ve disk id ile kilitleme yaparsa o diski sen olmadan kralı açamaz.

netpositive adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kripto diske yönelik ne gibi yasak var, bende kendi çapımda yer sağlayıcı faaliyeti sunuyorum tam host olmasa da. Kriptolu veri saklamaya yönelk bir ceza veya yaptırım göremedim yasal log talepleri IP + Source Port + Zaman Damgası + Log İmza gibi şartlardan oluşuyor. Disk şifreliyse imajlanması yine zorunlu ama hiç bir işlerine yaramayacaktır.
Yedek konusundada hosta güvenmem plaintext şekilde hddlere atıyorardır kesin. Kendim DVD-R veya CD-R yazıyorum malum türkiye'de hdd fiyatları iyice manyak oldu, şifreli verileri depolayacağım hdd yok uzun vadede.
Kripto diske kimse birşey demiyor fakat internet alt yapılarında BTK ciddi yaptırım talep ediyor sürekli kanun değişiklikleri olduğu içinde küresel firmalar bu konuda Türkiye Etrafına yatırım yapıyor Türkiye merkeze kimse yatırım yapmıyor.Firma yatırım yapıp 1 yıl sonra yeni kanun çıkarıp tüm sisteminizdeki veriyi bize açacaksınız bu kayıtları alacaksınız vs sizin sisteminizdeki veriyi bileceğiz politikası bazen kitapta yazılı olmayan kanun sahada talep edilebiliyor.