Sorma hocam ya, 10 kere değişiklik talep edildiği oldu. Bir noktadan sonra destek ekibiyle diyalog şöyleydi;
+Bu olur mu?
-Bir deneyelim efendim... Olmadı efendim
+Bu olur mu?
-Deneyelim efendim. Bu da olmadı efendim
En son ya siz ne uygun görüyorsanız onu verin ben projenin adını değiştiririm diyeceketim
Forumda defalarca görüşümü paylaştım anlayan olmadı Türkiye'de girişimci olmak saçmalık her şey çok bürokratik ve sorunlu diye.
Kanuni ne gerekçe buldular acaba sansür için bildiğim yasak kelimeler:
Yetişkin ürünleriyle alakalı ifadelerin çoğu TAKIL listesinde ve belgeli örneğin yetişkin shop sitelerine sorun çıkarıyor bu.
Scunthorpe dediğimiz bir kelime problemi var, içerir filtreleri var öenğin, türkçede çok kısa harfli küfür ve hakaretler var basit bir içerir araması bunların haksız yere yasaklanmasına neden olabiliyor.
İçerisinde bazı milli isimler geçen domainler yasak her ne kadar suç teşkil etmese ve türkpatent marka hakkı tanısada.
İnternet özgür bir yer sonçta, .tr kaydedemeyen .com kaydeder. Bunun bilince olarak TAKAL ve TAKIL listesi fikrimce komple kalmalı. Proaktif değil reaktif olmalı, çok bürokratikleştiriyoruz herşey.
Dolandırıcılık riski var derseniz adamların zaten tr domaine ihtiyacı yok yapmak için uzun uzun farklı domain uzantılarına subdomain açıp halliedyorlar, tr olsa ne fark eder olmasa ne fark eder.