Hırsızlığın cezası malumdur da burada anlatmama gerek yok... İnsan müsveddesi olunca durum böyle oluyor. Bunlar gibi insanlarla aynı sokakta aynı yolda yürüyoruz.
Bir gün bir olaya denk geldim birisi anlattı tarafıma:
İstanbul tarafında özel kreşlerin birisine çocuğunu veren zengin ailelerden birisi çocuğunu gönderiyor, akşam servisle döndüğünde çocuğunun kolundaki altın bilezik kolunda yokmuş. Çocuğa soruyorlar / güvenlik kameralarına bakıyorlar ki kreşteki oyun ablası gibi olan kadınlardan birisi almış bunu. Adam o anki sinirle mahkeme, polis, avukat, karakol heryere gidiyor şikayet üstüne şikayetler açıyor. Kreşin sahibi diyor ki işte zararınızı karşılayalım vs. ama Aile bunu reddediyor. Ailenin şu sözü çok hoşuma gitti diyor ki; benden veya cüzdanımdan vs. paramı çalmış olsa ben belki hadi kendi ihmalkarlığım olarak görebilirim bu olayı veya sindirebilirim ancak daha küçücük çocuğun elindeki bileziği çalmak için ona dokunuyorsa yarın elinide keser kolunuda keser çocukların ve yine alır.
böyle bir hadise dinledim bana ailenin tutumu ve yaklaşımı çok mantıklı geldi. Bu tür insanlara 1-2 yıl hapis filan iflah etmez. Bunlara İslama uygun olan kısas uygulansın bakalım o zaman elini uzatabiliyor mu görelim.