Tarafsız biri olarak, konudaki tüm yazışmaları okudum, ilgili firmayı ben haklı gördüm. Nedenmi?
1. ilgili firma size 1 hafta önce email ile sunucu taşınacağı hakkında bilgi vermiş, ( doğru veya yanlış bilemem ) firmadan email gönderdiğine dair log isteyebilirsiniz.
2. Firma aksine belirtmedikce genelde sanal veya fiziksel sunucu yedekleme hizmeti sunmazlar, ki firmada bunu belirtmiş, genelde sunucu alınır + olarak yedekleme hizmeti alınarak faturalandırılır.
3. Diyelimki firmanın hatası veya istemeden sunucudan kaynaklı veri kaybı oldu, yine siz sorumlusunuz, yedek tutmak sizin sorumluluğunuzda ( aksi belirtmedikce )
Ayrıca şu dikkatimi cekti sanırım iletişimde bir yanlış anlaşılma var gibi..
sunucu sahibi, sunucuma ulaşamıyorum , ulaşmaya calıştığımda MySQL hatası veriyor ( veritabanı hatsı veriyor demiş, firma yetkilisi DB hizmetimiz yok demiş, yani müşteri veri tabanı hizmeti aldığını sanmış...
Üzülerek söylemek isterimki firma hakkı, özellikle ama özellikle yedekleme hizmeti almadıysanız en az en az haftada 1 defa sunucunun en az yoğun olduğu saatlerde ful yedek alıp başka bir sunucuya veya bilgisayarınızda saklamamız gerek...
Biz sunucu bakımlarında , sunucu taşımasında yani önemli durumlarda, tüm müşterilere anket niteliğinde email / sms ile bilgi gönderiyoruz, hangi müşteri onayladı sistem bize bildiriyor. bu tür bilgilendirme yapılması iyi ama hiçbir firma direk mecburi değildir.... Umarım en kısa zamanda büroya gelen sunucudan tüm yedekler alınır ve size sunulur.
Tekrar böyle durumların yaşanmaması adına Geçmiş olsun.