Merhaba arkadaşlar,
Bugün sizlere Mounjaro zayıflama iğnesi ile yaşadığım deneyimi paylaşmak istiyorum.
İğneye başlamadan önce çok fazla önyargım vardı. İnternette de doğru düzgün, tamamen kullanıcı deneyimine dayanan bir bilgi bulamadım. Belki aranızda kullanmayı düşünen veya uzun zamandır kilo vermekte zorlanan arkadaşlar vardır. En azından benim yaşadıklarım sizlere fikir verir diye düşündüm.
Ben iğneye 117,6 kg ile başladım. Şu an toplam 3 haftadır kullanıyorum.

1. Hafta

İlk iğneyi vurduğum günün ardından ishal oldum ve yaklaşık 5 gün boyunca ishal devam etti. Aynı zamanda ciddi bir şişkinlik yaşadım.
En büyük değişiklik ise iştahımda oldu. Normalde özellikle geceleri sürekli bir şeyler yerdim. İğneden sonra geceleri hiçbir şey yemek istememeye başladım. Eskiden günde 5-6 öğün yemek yerken, şimdi en fazla 2 öğün, o da oldukça az yiyebiliyorum.
Bu arada ben iğneye başlarken doktora danışmadım. Ancak siz kullanmayı düşünüyorsanız mutlaka bir doktora danışmanızı tavsiye ederim.
İlk haftanın sonunda 117,6 kg’dan 114 kg’a düştüm.

2. Hafta

İkinci dozu vurduğumda ilk haftadaki ishal problemi tekrar yaşanmadı. Sanırım vücudum ilaca alışmaya başladı.
Bu hafta da kilo vermeye devam ettim ancak ilk haftaya göre daha yavaştı. Büyük ihtimalle ilk hafta attığım kilonun önemli bir kısmı ödemdi.

3. Hafta

Üçüncü haftanın sonunda kilom 109 kg oldu.
Şu an toplamda yaklaşık 8,6 kg vermiş oldum.
Bende şimdiye kadar:
  • Bayılma olmadı.
  • Kusma olmadı.
  • Ciddi bir yan etki yaşamadım.
  • En belirgin etkisi iştahımı ciddi şekilde azaltması oldu.
Şu an elimde bir doz daha kaldı. Onu da kullandıktan sonra, eğer her şey yolunda giderse devamını 2 haftada biruygulamayı düşünüyorum. (Tabii bu tamamen kendi planım; doktor tavsiyesi değildir.)
Benim deneyimim şimdilik bu şekilde. Sorusu olan olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. Umarım kullanmayı düşünen arkadaşlara faydalı olur.