QRan7 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Güzel bir proje olmuş. Ancak bence şu konu da en az hız kadar önemli.

Veriler nerede tutuluyor? Kendi geliştirdiğiniz bir yapay zeka modeli mi kullanılıyor, yoksa farklı servislerin API'leri üzerinden mi çalışıyor? Özellikle kurumsal kullanıcılar için veri gizliliği ve KVKK uyumluluğu oldukça önemli.

Biz de kendi yapay zeka modelimizi geliştiriyoruz. Yazılım geliştirme gibi yerel olarak çalışabilecek senaryolarda modeli tamamen lokal çalıştırıyoruz. Ancak güncel bilgi gerektiren konularda veya dış kaynak doğrulaması gereken işlemlerde API desteğinden faydalanıyoruz. Çünkü her modeli lokal çalıştırmak hem ciddi donanım yatırımı hem de yüksek bakım maliyetleri gerektiriyor. Ayrıca büyük modellerde zaman zaman performans ve kaynak kullanımı açısından donanımsal sınırlar da ortaya çıkabiliyor.

Bu yüzden hibrit bir yaklaşımın bugün için çok daha gerçekçi olduğunu düşünüyorum. Hem veri güvenliği korunuyor hem de ihtiyaç duyulan yerde güncel ve güçlü modellerden faydalanılabiliyor.
Mantık tamamen aynı insanların istediği şey çözüm konuşmak değil konuşmak isteyen gidip büyük dil modelleriyle sohbet etsin bizler amacı sadece çözüm olan bir sözde yapay zeka (halk dilinde) ortaya çıkarmak kullanıcı çözüm istiyor şuan hangi modele bana bir uygulama veya websitesi yap dediğinde baştan sona eksiksiz hazır backend kurulu yayına hazır bir şey veriyor? Hiçbiri hepsini tek tek söylemeniz veya yaptırmanız gerekiyor buradaki tek olumsuz tarafı çoğu kalıplar hazır olduğu için hepsi birbirine benzeyen türde çıkacak fakat en güçlü tarafı ise çalışan sorunsuz baştan sona bir çözümleri olacak sadece en çok talep gören çözümleri entegre ettik( belge düzenleme, logo yaptırma, websitesi yaptırma, mobil uygulama yaptırma(flutter) , yemek tarifi kısmında çok güzel bir kaç efekt kullandık malzemelerine göre 🥳 görüntü işleme konusunda çok büyük eksikliklerimiz var ama bizler google veya diğer firmalar gibi imkanlara sahip değiliz onlar ellerindeki $$$$ kaynakla kullanıcının ne istediğini daha yeni yeni anlamaya başladılar ülkemizdeki ve dünya kupası organizasyonu sırasında çıkan reklamlardan kafalarının az da olsa çalışmaya başladığını görüyorum 😊