hocam 2. konu için bir şey diyemem ancak excell şu an dünyada ondan daha iyi çalışacak bir program yok. iddia ediyorum yapay zekayı excelle bağlayıp kullanan birisi evine süper bilgisayar taşımış olur. Özellikle bu tarz işlemlerde.
excell in büyüklüğünü tartışmıyoruz haklısın. ama küçük düşünme büyük düşün. en basit örneği veriyim 2 bloklu 60 daireli bir apartmana memur olarak taşındın. yöneticiyi bulman ayrı dert, sorunlarını iletmen ayrı dert. bizim yaptığımız neydi. girişte qr var okutuyorsun sana apartman giriş kodu veriyor. taşındığın daireyi seçiyorsun diğerleri zaten dolu görünüyor. buradan apartmana dair tüm bilgileri görüyorsun. kimseyle muhattap olmadan istek öneri şikayeti gönderiyorsun varsa duyuruları takip edebiliyorsun.
konu sadece excell değil. insanların çapsızlığı
ben daha önce internet servis sağlayıcılığı işi yapıyordum. Çatıya kablosuz alıcıyı ücretsiz koyarak sınırsız internet satışı yapıyrduk(o zaman kotalı internet vardı) 60tl iken biz 30tl ye internet veriyorduk. Nerede ne kadar çapsız adam varsa yönetici olmuş. o zaman gördüm ben vizyonsuz yöneticileri
Şu saatten sonra ben bir saas projesi çıkarayım, oturduğum yerden para aksın falan hayal oldu. Bir şekilde kazandırsa da artık eskisi gibi kolay değil. Eskiden herkesin html yazabilen bi yeğeni vardı, şimdi o yeğen yapay zekalar ile full stack oldu. Bir proje yapıp 100k reklam basarsın o parayı hibe edersin, tutarsa tutar yoksa zaten reklamsız hiçbir yere getiremezsin. Bakkal, kuruyemiş, marketler bunlar zaten hallerinden bıkmış esnaflar, teknoloji onlar için sadece duvarda asılı televizyon.
iş yok diye dert yanmaya gelince en önce bunlar dert yanıyor işimi geliştireyim derdi yok.
Peki biz vizyonlu kişilerle nasıl karşılaşacağız.