Yillik izine ciktim, motorumla Yola ciktim tum gun motor surup Erzincanda konakladim. 1.500 TL Erzincan Palas kaldim klimasizdi Oda yandim. Tum gece sehrin gencleri eksoz sesleri zor uyudum. Sabah kahvaltisi mukellefti .

Tunceliye gitmek icin yola ciktik, Erzincan cikisi Dik dag yolu derken Tunceli Pulumure vardim. Bir Yol ustu kafede kahve icim derken aa Bir baktim motorun plakasi dusmus. Hapi yuttum.
Macera iste basladim
Hemen Pulumur polis merkezine gittim. Sagolsun polis cok yardim etti, kayip ilani duzenledik bana notere git noterde islemlerini yap notere gittim noterde islem yapicaz Bir noterimiz isi tam bilmiyor du ruhsati istedi dedim ruhsati tasimiyom vatandaslik nodan bilgileri aldik. Bana evrak duzenledi al bu evragi plakani cikar tamam okey aldim evragi cikardim Ben o esnada sigortaciyi aradim Gemini sordum surec nasil isliyor Noterde bilmiyor Pulumurde Bir noter Sigortaci dediki ruhsatsiz olmaz ruhsat lazim ruhsat nerde Ruhsat Samsunda Hayda bidaha Geri don Pulumure Noterimiz benden parayi aliyor 1.961 TL plakam degisiyor. Ama bana ruhsati vermiyor Ben Bir daha Pulumur karakoluna gidiyorum. Karakoldaki polisimiz gidiyorum o esnada karsi masada baska polis onada anlatiyorum polis olmasa hapi yuttum polis ariyor birilerini ruhsati notes vercek diyor. Tabi Ben notere gidiyorum bir daha noter diyorum ruhsati sen verecen aaa kusura kalma ruhsati vercekmisim dogru Beni magdur ediyor. Bana diyorki Samsun cikaracan yani birdaha 2.000 vercem bilmeyen noter Aliyorum ruhsati bidaha yola cikiyorum Bir telefon noter Beni aramayan noter beni ariyor eski ruhsati ne zaman yollican konusuyoruz derken Beni Geri donmeye ikna ediyor bidaha donuyorum Geri noterler birligini ariyor islem iptali icin acilmiyor telefon sonra diyor sen yolla ruhsati noter diyorum bak beni magdur ettin uctur gidip donuyorum bana yazik tamam aramicam diyor

yola cikiyorum Pulumur vadisi asiyorum Tunceli merkez geliyorum Bir motorcu bana adresi tarif ediyor
Macera Bitti mi Bitmedi
Tunceli Esnaf ve Sanatkarlar Odasina gidiyorum saat 16.37 yalvar yakar Bir gorevli bayan odemeyi aliyor 500 biyere 300 biyere iban ile veriyoruz parayi. Gorevli yok 20 dakikaya gelecek o esnada baska biri geliyor Oda plaka cikaracak Bir genc arkadas diyor bu ise bakan isi birakmis Ben emaneten geldim bende isi bilmiyom plakayi yerlestiriyor bana soruyor

saka gibi
Neyse Bir pres var presle plaka basiliyor pres Bir basiyor kalip yamuluyor hani boyle basinizdan asagi su dokulur ya ha iste saat 16.37 girdigim yerden 19.00 cikiyorum plakayi basan arkadas meger yanlis yapmis iki bucuk saat plaka basamiyoruz Tunceli Esnaf ve Sanatkarlar odasi seferber Oluyor plakayi basiyoz bu sefer tam basilmiyor bidaha ugrasti 3 kisi herkesin Eli boya icinde Ben tabi belli etmiyorum ama sinir krizleri geciriyorum sonra plaka veriyolar boyayida Elle yapiyolar saat Oluyor 19.00 otel buluyorum ve dinlenmeye gidiyorum
Bir isi bilmek onemli noter isi bilmiyor ugrastirdi plaka basmayi bilmeyen kisi ikibucuk saat ugrastirdi.
Hata bende plakama bakmaliydim Keske plaka aramaya ciksaydim bu sayede Erzincan Geri giderdim tatil baslamadan bitti sakin siz plakanizi Tunceli dusurmeyin.