VİDEO:
https://www.instagram.com/reel/DbE92...RoeG5jdWIydQ==
Yıllardır zaman zaman bu konuyla ilgili videolar paylaşıyor, aynı tehlikeye dikkat çekmeye çalışıyorum. Bugün yine Eskişehir’de refüj sulama sistemlerinden birinin kontrolsüz şekilde yola doğru su fışkırttığını gördüm.
O an elimdeki imkânlarla, suyun yola akmasını engellemek için fıskiyeye poşet bağladım. Ancak büyük ihtimalle ben oradan ayrıldıktan kısa bir süre sonra o poşet de çıkmış ve sistem yolu sulamaya devam etmiştir.
Mesele bir fıskiye ya da birkaç damla su değil. Mesele, Eskişehir’de refüj sulama sistemlerinin yıllardır zaman zaman yolları ıslatarak sürücüler için ciddi bir tehlike oluşturmasıdır. Islak ve kaygan asfalt; otomobiller için risk oluştururken, iki teker üzerinde ilerleyen motosiklet sürücüleri için çok daha ağır sonuçlara yol açabilir.
Bu konuda artık dilimde tüy bitti. Üstelik yalnızca ben değil, farklı haber ajansları ve basın kuruluşları da refüj sulamalarının yola taşmasıyla ilişkilendirilen kazaları ve tehlikeleri defalarca gündeme getirdi. Buna rağmen kalıcı bir çözümün hâlâ sağlanamamış olması düşündürücü.
Buradaki amacım belediyeyi yermek, aşağılamak ya da yapılan hizmetleri görmezden gelmek değil. Tam tersine, ortada insan hayatını ve trafik güvenliğini ilgilendiren, çözülmesi gereken somut bir sorun var.
Ben bu şehirde vergi veriyorum, bu yolları kullanıyorum ve bir motosiklet sürücüsü olarak o ıslanan asfaltın üzerinden ben de geçiyorum. Eğer yıllardır dile getirilen ve çözümü mümkün olan bir sorun benim veya başka bir insanın can güvenliğini tehlikeye atıyorsa, elbette bunu eleştirmek ve çözüm talep etmek en doğal hakkımdır.
Bir insanın kaza yapmasını, yaralanmasını ya da daha ağır bir bedel ödemesini beklemeden bu soruna kalıcı bir çözüm bulunmalı. Çünkü bazı ihmallerin telafisi bir fıskiyeyi düzeltmek kadar kolay olmayabilir.