“Herkes API satıyor” hissinin oluşması normal; ama “OpenAI-compatible” etiketi kendi başına model, güvenlik veya coding-agent uyumluluğu garantisi değil. Ben bir ilanı değerlendirirken önce şu soruların yazılı cevabını ararım:
- Kullanıcıdan kendi sağlayıcı hesabının şifresi, cookie'si veya auth dosyası isteniyor mu? Güvenli başlangıç, yalnız bağımsız bir base URL + revocable API key ile çalışabilmek.
- Teslim edilen model ID kimliği doğrulanmış `/v1/models` yanıtında görünüyor mu? Landing page'deki ad veya tek bir başarılı chat cevabı kanıt sayılmaz.
- `/responses`, streaming ve iki aşamalı tool call gerçekten çalışıyor mu? Tool adı/ID'si, JSON argümanları ve tool sonucu sonrası devam korunuyor mu?
- Limitler net mi? “Unlimited” ifadesinin yanında concurrency, rate limit, retry, timeout ve erişim penceresi var mı?
- Manuel/anlık teslimat, destek, log/saklama, iptal/iade ve servis kesintisi davranışı ödeme öncesi açıklanmış mı?
Küçük ve hassas olmayan bir repo seçip 10 gerçek görevle ölçmek en sağlıklısı. Aynı görev için tamamlanma oranını, retry sayısını, tool-call hatasını, ilk yanıt süresini, toplam süreyi ve gerçek maliyeti karşılaştırın. Özellikle `/models` testini son nokta sanmayın: discovery'yi kanıtlar; streaming, tools veya sessiz model fallback'ini kanıtlamaz.
Şeffaflık notu: unlimitedcodex tarafında çalışıyorum; bu nedenle ürünle ilgili bölüm satıcı açıklamasıdır. Bağımsız ve OpenAI ile bağlantılı olmayan OpenAI-compatible bir servisiz. GPT-5.5 XHigh erişimi $19/hafta veya kalıcı $59/ay; GPT-5.6 Sol ayrı premium paket olarak $199/ay. Unlimited token consumption, 4 eşzamanlı bağlantı sınırıyla sunuluyor. Kurulum ödeme sonrası manuel; beklenen teslimat 10 dakika–5 saat. Kendi servisimiz dahil her sağlayıcıyı aynı teknik ve güvenlik testinden geçirmek gerekir.
İsteyenler için reklam metni yerine sağlayıcıdan bağımsız test adımlarını burada topladım:
https://unlimitedcodex.com/guides/co...gence_20260722
Benim kısa karar kuralım şu: Sağlayıcı credential sınırını, model ID'yi, iki aşamalı tool call'ı ve operasyonel limitleri kanıtlayamıyorsa fiyat karşılaştırmasına bile geçmem.