THY ve Pegasus'un Take-Off Cadet başlıklı "Yetiştirilmek Üzere 2. Pilot Aday Adayı" ilanlarını var. Bunları araştırırsanız yılın belli dönemlerinde alımlar başlayınca başvuru yapabilirsiniz. Tabi bu noktada çeşitli şartlar var. İlk ve en önemli şart en az lisans düzeyinde mezuniyetiniz olması gerekiyor. En avantajlı ve cebinizden para çıkmadan pilot olabileceğiniz tek yöntemdir. Eğitim döneminde 3 asgari ücret maaş da alıyorsunuz bu arada. Bu şartları sağlayamıyorsanız, yurtdışında özellikle ABD'de work & study programları var pilotaj için. Bu programlara da gidebilirsiniz ve birçoğu size mezuniyet sonrası uçuş öğretmenliği gibi iş garantisi de veriyor. Hem eğitim alıyorsunuz hem de çalışıp eğitim ücretini ödüyorsunuz. Başlangıç için belli bir miktar ödeme yapmayı gerektirebilir bu yüzden araştırmanız lazım. Ancak yurtdışında pilot olup THY veya Pegasus gibi firmalarda pilotluğa geçebilmek bir miktar zorlu olacaktır. Çünkü pek tercih edilmiyor. Bu bilgiler ışığında biraz araştırma yapınca çok daha iyi anlayacağınıza eminim. Hakkınızda hayırlısı olsun.