Otomatik dublaj güzel bir özellik YouTube için. Zaman zaman yabancı videoları izlerken kullanıyorum. Eğitim videolarında konuşma ağırlıklı olan videolarda idare eder seviyede. Kanalımda bu özellik aktif fakat dün bu konuyu biraz incelemek istedim. Standart şekilde YouTube kullanan bir kullanıcı bu ayarı acaba kendi mi açıyor acaba varsayılan olarak açık şekilde mi önüne düşüyor bunu tam anlayamadım. Bu bilgi önemliydi ama maalesef anlayamadım. Neyse mesele şu. Bir videomu İngilizce bir youtube hesabımdan izledim ki ne göreyim. Bütün sesler birbirine girmiş. Videoda kişinin durma şansı sıfır. Muhtemelen diğer dillerde de aynı durum vardır. Bunu shorts videosunda denedim. Kanaldaki bir kaç videoya daha baktım bu şekilde. Konuşmanın olduğu videolarda çok sorun yoktu ama özellikle hığ huğ ağğ gibi tepkıler olan. Muzıklerın ses efektlerının ceşitiliği olan videolarda tam bir fiyaskoyla karşılaştım. Diğer bu özellik açık olan kanalımda da aynı durumun olduğunu gördüm. Sonra iyi hit alan Türk kanalları inceledim. Bu sorunun olduğu videoların az izlendiğini gördüm. Yabancı hit pek gelmiyor bana ama bu konu gerçekten ilginç çünkü kimse dikkat etmemiş. 1 kanalda kapattım oto dublajı. İlerleyen günlerde bakalım ne olacak sonucu paylaşacağım. Bu arada ek bilgi vereyim konuşma olan videolarda sorun pek yoktu dedim ama orıjınalde söylediğim cümlelerle hiç alakası olmayan şeyleri söylüyor bu arada.