ByCaner adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Nasıl 3 haneli bir maliyet ortaya çıkıyor hocam orasını anlayamadım. O maliyet ile nasıl görsel depolama, yedekleme, araç gereçler dahil değil ki.

tam olarak nasıl bir yapı yapıyorsunuz da aylık maliyet fırlıyor o kadar
Bahsettiğim sunucu maliyeti çalıştığım bir firmanın ödediği tutarlar yoksa bende bu kadar maliyet olacak değil ama sistem büyüdükten sonra bu fiyatlara şaşırmayacağımı belirtmek istedim
Bu firma tek bir site için 100den fazla farklı proje (mikro servis) çalıştırıyor ve Google Cloud kullanıyor. Fatura detaylarını bilmiyorum ama kabataslak ödenen tutarları belirttiğim şekilde görebiliyorum.

Ben de şu an sistemi mikro servis mimarisi ile geliştiriyorum. Dağıtık sistem olduğu için site sayısı arttıkça maliyet yavaş yavaş artmaya başlayacak ama Google Cloud kullanmayacağım ve bu yüzden yüksek maliyetlerle karşılacağımı düşünmüyorum.
En basit kalem NS yönlendirmesi için 2 ayrı sunucu kiralamam gerekecek o bile aylık 600-700TL tutuyor. Daha başlarken XXX gitti bile
Böyle bir sistemin tabi bir de ödülü var: 100-200ms hızlarla işlem yapabilmek ve kayıtlı site sayısı 100 de olsa 100.000'de olsa aynı tepkimeleri verecek olması.